BANCI | Stirea Zilei

Care este costul real al pachetelor de cont curent cu card si internet/mobile banking oferite de banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-08-24 22:20

BCR a anuntat ieri ca ofera posibilitatea deschiderii online a unui pachet de cont curent, o premiera printre bancile mari, serviciu care mai exista in prezent doar la Libra Internet Bank.

Pentru a-ti deschide online un cont la BCR trebuie insa sa mai ai un cont la o alta banca, astfel ca unii clienti ai bancilor s-ar putea gandi daca nu cumva este mai avantajos sa-si mute banii la BCR.

Motiv pentru care am facut o comparatie a pachetelor de cont si costurile principalelor servicii aferente acestuia oferite de cinci mari banci: BCR, BT, BRD, CEC si ING.

Cei care vor sa-si deschida online un cont la BCR trebuie sa stie ca li se ofera pachetul de cont curent denumit Clasi Cont, cu un cost de 5,5 lei lunar, care include un card de debit, serviciile de internet si mobile banking, precum si alerte prin SMS la incasarea salariului, alocatiei sau indemnizatiei.

Pentru a primi alerte SMS si pentru alte tipuri de incasari, nu doar din salariu, clientii BCR platesc un abonament lunar de 2 lei. Iar pentru a primi si alte tipuri de notificari, precum cele despre plati si transferuri, abonamentul este de 5 lei lunar, in limita a 25 de mesaje. SMS-urile suplimentare costa fiecare cate 0,8 lei.

Costul pachetului BCR, de 5,5 lei, este comparativ cu cele oferite de alte banci concurente, precum BRD (6,5 lei), CEC (6,9 lei) sau ING (7 lei), in timp ce la BT abonamentul este dublu: 10 lei.

Numai ca abonamentul lunar pentru un pachet de cont curent reprezinta doar o mica parte din costurile totale lunare pe care le are clientul unei banci, astfel ca trebuie sa tinem cont si de comisioanele aferente platilor si incasarilor, pentru a afla care este costul real al unui pachet de cont curent.

Costul real al unui pachet de cont

Pentru a vedea costul real al unui pachet, am luat in calcul comisioanele aferente catorva operatiuni uzuale, precum incasarile de bani in cont, interogarea soldului la bancomat, pentru a afla cati bani ai in cont, platile online, prin internet sau mobile banking, precum si retragerile de bani de la ATM-uri.

In cazul incasarilor, nicio banca nu-si taxeaza clientii care primesc bani dintr-un alt cont al aceleiasi banci (comisioane intrabancare). In schimb, daca primesti bani de la alt banca, platesti pentru fiecare incasare 4 lei, in timp ce ING este singura care nu are niciun comision.

Daca vrei sa vezi cati bani ai in cont/pe card (interogarea soldului), platesti 0,3 lei daca ai card BT sau CEC si folosesti bancomatele respectivelor banci. BCR si BT nu percep comisioane pentru propriii clienti, insa daca acestia folosesc bancomatele altor banci, comisionul este usturator: 4,5 lei. ING este singura care nu-si taxeaza clientii pentru interogarea soldului.

ING este singura, a treia oara, care nu are comision nici pentru platile catre alte banci (plati interbancare) efectuate online, taxa care variaza la restul bancilor intre 3,5 si 4,5 lei.

In schimb, la retragerile de numerar la propriile ATM-uri, ING are un comision de 3 lei, operatiune gratuita la BCR si BT.

Si pentru retragerile de bani la bancomatele altor banci ING are cel mai mic comision, de 3 lei, fata de 15 lei la BCR si BRD, astfel ca banca olandeza este cea mai ieftina dintre cele cinci: costul total al contului este de 17 lei, fata de 27 de lei la BT si CEC, 37 de lei la BCR si 40 de lei la BRD. (vezi aici comparatia comisioanelor la toate bancile)

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Transilvania  TBI Credit IFN  CEC Bank  comisioane cont bancar  Vodafone  cont bancar  internet banking  mobile banking  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii