BURSA | Profil

Capitalizarea bursiera a companiilor listate la BVB a fost de 32 miliarde euro in 2016

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-08 20:10

Bursa de Valori București (BVB) și-a continuat creșterea în decembrie 2016, o lună în care principalii indici ai BVB, BET și BET Total Return (BET-TR), au urmat un trend ascendent, se arata intr-un comunicat al BVB, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

Cel mai mare ritm a fost înregistrat de indicele BET-TR, care a cunoscut o majorare de aproape 10% într-un singur an și a încheiat anul 2016 la un nivel de 8.7591,95 puncte.

Indicele BET-TR, care reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum și dividendele distribuite acționarilor de aceste companii, a urcat în ultimii 3 ani cu aproape 30%.

De notat că valoarea medie zilnică de tranzacționare cu acțiuni a crescut anul trecut și a depășit 35 de milioane de lei, apropiindu-se astfel de nivelul de 8 milioane de euro.

Mai mult, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni pe segmentul principal a depășit, pentru prima dată în ultimii doi ani, pragul de 2 miliarde de euro.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București a fost de 146,55 miliarde lei la finalul lunii decembrie 2016, nivel care corespunde unei cifre de peste 32 de miliarde de euro. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de 76,34 miliarde lei, adică 16,81 miliarde de euro.

În decembrie 2016, cele mai tranzacționate cinci acțiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), OMV PETROM (SNP) și BRD – Groupe Societe Generale (BRD).

Bittnet (BNET), prima companie IT din România care s-a listat pe piața AeRO operată de Bursa de Valori București (BVB), a emis 4,5 mil. de drepturi de preferință pentru acționarii existenți la 20 mai 2016. Acestea s-au tranzacționat în perioada 16-30 decembrie 2016 în cadrul unei oferte publice, a cărei valoare maximă a fost de 0,78 mil. lei.

Bursa de Valori București (BVB) a realizat o modificare importantă a platformei educaționale „Fluent în Finanțe: platforma universală pentru investitori” care poate fi accesată de pe site-ul www.flueninfinante.ro. Începând de la jumătatea lunii decembrie, companiile și facultățile pot solicita direct prin intermediul site-ului seminariile educaționale gratuite despre managementul finanțelor pentru angajații sau studenții lor. În plus, cei interesați de seminariile „Fluent în Finanțe” au, mai nou, opțiunea să-și selecteze brokerul care va ține cursurile.

Pe 16 decembrie s-au încheiat înregistrările la concursul „Condus de randament”, primul concurs de tranzacționare din mediul real din România organizat de Bursa de Valori București (BVB). Pentru a intra în competiție nu a fost impusă o sumă minimă a investiției, iar participanții au libertatea să aplice propriile strategii de investiții, atâta timp cât derulează tranzacții de cumpărare de minimum 30.000 lei până la data de 17 februarie 2017, finalul concursului.

Acțiunile celui mai mare operator de servicii medicale private din România, MedLife, simbol bursier (M), au început tranzacționarea la Bursa de Valori București (BVB) începând cu 21 decembrie 2016, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) derulată de o companie privată pe piața de capital românească.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Banca Transilvania  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Indici bursa  Home Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii