BANCI | Cariera

Canadianul Stephen Orlesky se intoarce in Romania ca presedinte la Idea Bank (RIB), dupa ce a condus IFN-ul Domenia Credit in 2001-2004

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-16 16:26

BNR a aprobat conducerea bancii RIB, viitoarea Idea Bank, detinuta de grupul polonez Getin, banca urmand a fi condusa de Stephen James Orlesky (51 de ani), cel care in perioada 2001-2004 a fost seful IFN-ului Domenia Credit, firma integrata recent in Garanti Bank, dupa ce a fost cumparata in 2010 de la GE Money.

La conducerea viitoarei Idea Bank, in functia de vicepresedinte, a fost cooptata si Ana Cernat, care a lucrat si ea la Domenia Credit in perioada 2003-2007, asadar a fost un an alaturi de Orlesky, ei urmand a lucra acum din nou impreuna, la Idea Bank. Ana Cernat a lucrat in ultima perioada la Bancpost, ocupandu-se de clientii IMM.

Banca va mai avea doi vicepresedinti executivi: Mioara Popescu, care lucreaza de 12 ani la RIB, si Radu Vasilescu, care anul trecut s-a ocupat de recuperarea creantelor la Banca Romaneasca. 

Orlesky si-a facut debutul in banking in 1994, ca bancher de investitii, in Canada, la CIBC World Markets, subsidiara specializata in investitii a Canadian Imperial Bank of Commerce, unde a stat 3 ani.

Ulterior a fost consultant la IPC GmbH, timp de patru ani, apoi in 2001 a ocupat functia de director general ajunct la ProCredit Bank Ukraine.

In noiembrie 2001 a venit in Romania, unde a condus IFN-ul Domenia Credit, de la infiintarea acestuia, unde a ramas timp de aproape 3 ani, pana in iulie 2004. A lucrat apoi la IFC - Banca Mondiala iar in ultimii 5 ani a condus Belarusan Bank for Small Business, banca pe care grupul polonez Getin a cumparat-o in octombrie 2013, in schimbul a 4,87 milioane euro, chiar inainte de preluarea RIB-ului. 

 Iata ce mai spune RIB in comunicat:

Stephen James Orlesky are o experienta multiculturala vasta, dobandita in cei peste 20 de ani de banking in peste 10 state ale lumii printre care si Romania. Si-a inceput cariera in cadrul Royal Bank of Canada si a acumulat peste 10 ani de experienta in cadrul sistemului bancar canadian.

Anterior numirii in pozitia de CEO al Romanian International Bank a ocupat o pozitie similara in cadrul Belarusian Bank for Small Business – banca membra a Getin Holding Polonia.

Stephen James Orlesky este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul Queen’s University at Kingston – Canada, obtinand in anul 1986 titlul “Bachelor of Commerce, Honours, (B. Com. Hons.)”. In completarea altor programe de formare profesionala, în 1996, el a absolvit un curs MBA la University of Toronto.

Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului si nevoile pietei locale va ramane o prioritate, banca orientandu-se in principal catre zona de retail si small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank si isi va muta sediul central in Hermes Business Campus.” – Stephen James Orlesky – CEO al RIB.

Cine este Ana Cernat

Ana Elena Cernat, care va ocupa functia de Vicepresedinte Executiv, are o experienta de peste 14 ani in domeniul financiar bancar, detinand anterior numirii in functia de Vicepresedinte Executiv al RIB S.A. pozitia de Director Executiv al Diviziei Companii Mici şi PFA intr-una din bancile din top zece din Romania. Ana Elena Cernat are o diploma MBA Romano-Canadian certificat HEC Montreal la Centrul de Studii in Administratie Internationala al University of Ottawa.

Cine este Mioara Popescu

Mioara Popescu este absolventa a Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica, a unui program de masterat in Managementul Proiectelor si a unor cursuri de specializare in banking absolvite in tara si strainatate. Mioara Popescu si-a inceput activitatea ca analist programator in anul 1985 iar in anul 1995 a optat pentru sistemul bancar.

Mioara Popescu lucrează in RIB de 12 ani si a ocupat functia de Vicepresedinte Executiv inca din anul 2008, anterior pozitiilor detinute in cadrul Romanian International Bank S.A. a ocupat functia de Director al Directiei Retea Distributie intr-una din bancile din top cinci din Romania.

Cine este Radu Vasilescu

Radu Vasilescu este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti si detine o diploma de master in banking şi finante, eliberată de catre o institutie de invatamant din strainatate.

Are o vasta experienta in domeniul financiar bancar, peste 23 de ani, acumulata in banci internationale care isi desfasoara activitatea in Romania, precum si in companii de top cu domeniul de activitate pensii si consultanta.

Anterior numirii în functia de Vicepresedinte Executiv al RIB S.A. a detinut pozitia de Director al Directiei de Recuperare Creante intr-o cunoscuta banca universala din Romania.

Romanian International Bank S.A. este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 34 de unitati bancare, aflate în Bucuresti (15) si in tara (19), avand ca obiectiv permanenta imbunatatire a produselor si serviciilor oferite.

Grupul financiar polonez Getin Holding a preluat in data de 4 decembrie 2013, 100% din actiunile Romanian International Bank S.A.. Romania devenind astfel a cincea tara, alaturi de Polonia, Rusia, Ucraina si Belarus, in care grupul financiar Getin Holding este prezent.

Comentarii

Kazimir
LIARS
resembles Pinocchio. form without substance. too many lies!

Emir
Yes, it is
Orlesky is a liar that compel employees to irregularities



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii