BANCI | Educatie financiara

BRD n-a vrut sa-i platesc restanta la un credit, m-au trimis la firma de recuperare EOS. Ce fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-14 13:57

"Am avut un credit pentru masina la BRD, dar dupa ce am plecat din tara nu am mai platit. Cand m-am intors in Romania, m-am dus la BRD sa-mi platesc restantele la credit, dar mi-au spus ca nu mai am ce discuta cu ei, sa iau legatura cu firma de recuperare EOS. Mi-au spus ca-i gasesc pe o strada din Cluj, dar nu erau acolo, iar cand am sunat la sediul lor, n-au stiut sami spuna nimic. Ce fac, mai platesc datoria?" intreaba cineva pe site-ul Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare si rezolvarii problemelor din banci si clientii acestora.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro:

Daca aveti restante de peste 90 de zile la rambursarea creditului, banca poate incepe procedura de executare silita sau poate sa vanda creditul unei firme de recuperare creante, cum este EOS KSI. Din acel moment, banca nu mai tine legatura cu fostii clienti vanduti firmelor de recuperare, acestea preluand responsabilitatea recuperarii datoriilor.

BRD, ca orice alta banca, ar fi trebuit sa va anunte inainte de decizia de a vinde creditul catre firma de recuperare creante, astfel incat sa puteti evita aceasta situatie.

Recuperarea unei datorii presupune costuri suplimentare cauzate de penalitati de intarziere si dobanzi mai mari, precum si alte costuri aferente executarii silite, precum cele cu poprirea salariului sau a conturilor bancare.

De asemenea, firma de recuperare ar fi trebuit sa va anunte in momentul in care a preluat creditul de la BRD, astfel incat sa stiti ce trebuie sa faceti in continuare.

Vezi aici raspunsul integral

Probleme cu banca? Pune aici o intrebare si iti raspundem.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii