BURSA | Ultima Ora

BERD si-a vandut 3% din actiunile la Banca Transilvania; spune ca pastreaza restul participatiei, de 11%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-13 10:54

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut astazi, la BVB, 86,76 miloane de actiuni detinute la Banca Transilvania (BT), reducandu-si participatia la banca din Cluj cu 2,86 puncte procentuale (20%), de la 14,33% la 11,47% din capitalul acesteia.

BERD nu a precizat, in comunicatul publicat, care a fost pretul tranzactiei, mentionand doar ca a fost vorba de un plasament accelerat la BVB, intermediat de Woo&Co, care a atras „interes puternic din partea investitorilor institutionali locali si internationali.”

La solicitarea Bancherul.ro, reprezentantii BERD au precizat, ulterior, ca „tranzactia a fost incheiata cu o mica reducere fata de pretul de de inchidere a actiunii TLV de ieri, de 2,64 lei”, ceea ce inseamna ca valoarea tranzactiei s-a ridicat la aproximativ 220 milioane lei (50 de milioane de euro).

Actiunea BT (TLV) era in scadere cu 1,89% in aceasta dimineata la BVB, pretul unui titlu fiind de 2,59 lei.

BRD a adaugat ca actiunile BT au fost vandute mai multor investitori institutionali locali si internationali.

BERD mai mentioneaza ca își menține angajamentul de a pastra restul de actiuni detinute la BT ramase dupa reducererea cu 80% a participatiei la banca romaneasca.

„Banca gestionează în mod activ portofoliul său de titluri, iar această vânzare face parte din aceasta abordare de rutină”, a adaugat BERD.

La intrebarea daca BERD are de gand sa investeasca in alte banci romanesti, raspunsul a fost:

„Până în prezent BERD a investit in Romania 7 miliarde de euro in toate industriile, atat in sectorul public cat și in cel privat. Sprijinirea dezvoltării sustenabile și stabilitatea sectorului financiar românesc cu produse adaptate cu atenție, inclusiv investiții de capital, rămâne unul dintre pilonii-cheie ale strategiei BERD în România. În particular, cooperarea noastră cu sectorul bancar românesc se concentrează pe facilitarea accesului IMM-urilor la finanțare, promovarea investițiilor în eficiența energetică, sprijinirea dezvoltarii piețelor de capital și in general cresterea soliditatii sistemului bancar românesc.”

„Prin diminuarea participatiei la BT, ajutam banca sa-si majoreze lichiditatea actiunilor si continuam sa o sprijinim in strategia de crestere”, a spus Nick Tesseyman, directorul BERD pentru institutii financiare, in comunicatul BERD.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii