BANCI | Stirea Zilei

BCR vinde foarte scump aurul austriac la ghisee. Un lingou de 10 grame costa la BCR 340 euro, fata de 311 de euro la Austrian Mint. Lingoul romanesc, de la Monetaria Statului, costa 321 euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-12-13 09:10

BCR a anuntat ca vinde aur populatiei la ghiseele bancii. Este vorba de aur austriac, in mici lingouri, intre 2 grame si un kilogram, precum si monede, produse de Austria Mint, adica de monetaria statului austriac. Problema este ca lingourile si monedele de la ghiseele BCR sunt mult mai scumpe decat cele pe care le putem cumpara direct de la Austrian Mint, chiar si online, dar si decat lingourile romanesti, produse de Monetaria Statului.

Poate ca nu stiati, dar cine este interesat poate sa cumpere si lingouri de aur romanesc, produs de Monetaria Statului din Romania, lingouri care arata la fel ca cele austriece si cu aceeasi puritate, de 24 de karate.

Lingoul austriac de la BCR e mai scump cu 19 euro decat lingoul romanesc

Astfel, lingoul romanesc de 10 grame (foto) costa 321 de euro (1.432 lei), fata de 340 de euro (1532 lei) varianta austriaca la ghiseele BCR sau 311 euro direct de la Austrian Mint.

Lingoul de 20 de grame costa la BCR 652 de euro (2935 lei), fara de numai 624 de grame in cazul lingoului romanesc produs de Monetaria Statului si numai 600 de euro cu cat se poate cumpara direct de la Austrian Mint.

In cazul lingoului de 100 de grame, acesta costa la ghiseele BCR 3.208 euro (14.438 de lei) fata de 2958 de euro pe site-ul Austrian Mint.

Cel mai mic lingou ce se poate cumpara de la ghiseele BCR este de 2 grame si costa 78 de euro (352 de lei). Acelasi lingou se poate cumpara online, direct de pe site-ul Austrian Mint, cu doar 70 de euro.

Cel mai mare lingou de aur, de 1 kilogram, costa la ghiseele BCR 31.551 euro (141.982 lei), fata de 29.350 de euro la Austria Mint, asadar cu nu mai putin de 2.201 de euro mai putin.

Cat pierdeti daca vindeti inapoi la BCR un lingou

Poate ca va puneti intrebarea cu cat puteti vinde inapoi la BCR un lingou cumparat de la banca. BCR cumpara inapoi lingourile la un pret de 27,7 euro pe gram, sub cotatia BNR pentru un gram de aur, de 28,8 euro.

Ceea ce inseamna ca daca ati cumparat un lingou de 2 grame cu 78 de euro, il puteti vinde inapoi, tot la BCR, cu 55,5 euro, suferind astfel o pierdere insemnata, de 22,5 euro.

Casele de amanet cumpara gramul de aur de 24 de carate la un pret apropiat de cel al BCR, adica in jur de 27 de euro gramul.

Comentarii

maria
diferenta
Deci 321 e mai mare decat 340?

Bancherul.ro
pret lingouri aur
Preturile erau inversate in titlu, s-a corectat intre tip. Dar ati constatat in textul articolului diferentele de preturi dintre lingourile de la ghiseele BCR si alte oferte.

maria
multumesc
In articol am constatat, intr-adevar si am inteles. Dar va consider un site prea bun ca sa va "iert" orice eroare

Bancherul.ro
Multumim
Multumim foarte mult pentru apreciere si mai ales pentru sesizarea erorii din titlu.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul dobanzilor la creditele Prima Casa acordate de cele mai mari banci

Creditele imobiliare acordate de banci prin Programul Prima Casa, garantate partial de stat, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), au dobanzi plafonate prin lege la o marja de 2% plus ROBOR la 3 luni, in prezent 3,13%, deci 5,15% in total. De asemenea, bancile detalii

Guvernul vrea sa modifice taxa bancara inainte sa se aplice varianta in vigoare, aferenta primului trimestru

Guvernul vrea sa modifice substantial taxa bancara pana la finalul acestei luni, inainte ca prima forma a acesteia, prevazuta in OUG 114/2018, sa-si produca efectele, astfel incat bancile sa nu mai plateasca taxa aferenta primului trimestru, de 1,2% pe an din active. Ministrul detalii

Raiffeisen Bank a eliminat din oferta depozitele in euro

Dupa ce in urma cu patru ani a renuntat la depozitele in lei la termen de o luna, Raiffeisen Bank se distinge acum pe piata bancara cu o noua premiera: elimina din oferta toate depozitele la termen in euro, motivand ca nu mai are nevoie de resurse in moneda europeana, dat fiind ca nu mai acorda detalii

Raiffeisen Bank isi face reclama inselatoare la credite: se lauda cu cea mai buna oferta, dar are printre cele mai mari dobanzi

“Cea mai buna oferta Flexicredit, cu 1,7 reducerre la dobanda”, suna reclama Raiffeisen Bank la creditul de nevoi personale. In realitate, Raiffeisen are printre cele mai mari dobanzi la credite in comparatie cu alte banci, asa incat se poate spune ca este vorba de o reclama detalii

Ultimele Comentarii