BANCI | Stirea Zilei

BCR a eliminat comisionul de retragere numerar la ATM-urile proprii, dar a dublat comisioanele la ghisee si la bancomatele altor banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-01 17:37

BCR a eliminat, incepand de astazi, comisioanele de retragere numerar la ATM-urile proprii pentru detinatorii de carduri emise de banca, in schimb a majorat alte tipuri de comisioane, precum cele de retragere numerar de la bancomatele altor banci, precum si comisioanele de retragere a banilor si platile efectuate la ghiseele BCR.

Detinatorii de carduri BCR plateau pana acum pentru retragerile de bani de la bancomatele BCR un comision de 0,25% din suma retrasa. De exemplu, pentru retragerea a 1.000 de lei, comisionul era 2,5 lei. De astazi, banca nu mai percepe acest comision.

De asemenea, BCR a renuntat si la comisionul de 20 de bani perceput clientilor pentru interogarea soldului cardului la ATM, in schimb aproape a dublat comisionul pentru interogarea soldului la bancomatele altor banci, la 4,5 lei, fata de 2,5 lei cat era pana astazi.

Doar Intesa Sanpaolo si Banca Transilvania (doar la unele carduri) mai permit clientilor sa-si retaga gratuit banii de pe card la propriile ATM-uri.

In privinta consultarii soldului cardului la ATM, alte banci care au comisioane 0 sunt: BRD, ING, Garanti Bank, Intesa Sanpaolo, Piraeus Bank, Credit Europe Bank si Volksbank.

Daca ai card BCR si scoti 10 lei de la un bancomat BRD, platesti un comision de 15 lei

In schimb, daca detinatorii cardurilor BCR vor sa retraga bani de la ATM-urile altor banci, vor plati comisioane mai mari pentru sume mai mici de 1.000 de lei.

Astfel, daca pana acum plateau un comision de 1% plus 6 lei din suma retrasa (16 lei pentru retragerea a 1.000 de lei), de astazi, comisionul este 1% minim 15 lei (15 lei pentru retragerea a 1.000 de lei).

In cazul retragerii a 500 de lei, comisionul platit pana acum era 11 lei, dar care creste la 15 lei, de astazi. Pentru o suma retrasa de 100 de lei, pana acum tariful era 7 lei, dar de astazi devine 15 lei. Daca retragi 10 lei, platesti 15 lei comision.

Comisionul perceput de BCR pentru retragerea de numerar de la bancomatele altor banci este mult mai mare in comparatie cu alte banci. De exemplu, BRD percepe un comision de 1% plus 5 lei, iar BT: 1% plus 2,5 lei.

Comisioane duble la ghiseele BCR

Pe de alta parte, clientii BCR care retrag bani de la ghiseele BCR vor plati de astazi comisioane duble (1% din suma retrasa, minim 15 lei) decat pana acum (0,5%, minim 8 Lei).

De exemplu, pentru retragerea a 1.000 de lei de la ghiseele BCR, pana acum clientii plateau 8 lei, pe cand de astazi tariful este 15 lei.

Comparativ, BRD practica pentru retragerile de bani de la ghisee un comision de 0,50%, minim 5 lei, ceea ce inseamna ca pentru o suma de 1.000 de lei, comisionul este 5 lei, de trei ori mai mic decat la BCR.

La Banca Transilvania, comisionul este 0,4% minim 3,5 lei, adica 4 lei pentru 1.000 de lei retrasi.

Si comisioanele pentru plati la ghiseele BCR se dubleaza

In cazul unui transfer de bani intre doua conturi deschise la BCR (intrabancar), noul tarif este 8 lei, fata de 4 lei pana acum.

La BRD, tariful este 7 lei pe operatiune (transferuri intre doua conturi BRD), iar la BT intre 1,5 si 8 lei, in functie de suma transferata.

La transferurile dintr-un cont BCR in contul deschis la alta banca (interbancare), noul comision este 8 lei, fata de 6 lei pana acum, cat se platea in cazul platilor cu valori de pana la 50.000 de lei. Acelasi comision se aplica de astazi si pentru platile cu valori mai mari, care pana acum erau taxate mai scump, cu 35 de lei.

Acelasi comision la BRD este 9 lei, iar la BT intre 2,7 si 18 lei, in functie de suma transferata.

In schimb, BCR a eliminat comisionul de 2 lei pentru platile intrabancare in lei si de 0,5 euro pentru cele in valuta prin internet banking (Click 24 Banking), dar a mentinut tariful de 3 lei pentru platile online interbancare in lei locale si externe, catre tari din UE.

BCR modifică tariful de comisioane pentru conturi curente şi tranzacţii (comunicatul de presa al BCR)

Începând cu 1 octombrie 2015, Banca Comercială Română (BCR) elimină comisioanele de retragere numerar şi interogare sold la ATM-urile BCR prin cardurile de debit, plăţile intrabancare în lei şi valută prin Click 24 şi Touch 24Banking, pentru persoane fizice.

Noua ofertă de cont curent încurajează operațiunile prin intermediul canalelor alternative și vine cu o serie de modificări în zona comisioanelor încasate pentru retragerile de numerar de la ghişeu şi de la ATM-urile altor bănci, dar şi pentru plăţile intra & interbancare la ghişeele băncii.

“Satisfacţia clienţilor noştri se află în centrul preocupărilor noastre şi de aceea venim cu această ofertă clară, simplă şi uşor de înţeles. Suntem cea mai mare bancă din România şi este parte din misiunea noastră să încurajăm românii să folosească serviciile financiare în fiecare zi. Mai mult decât atât, ne dorim să contribuim la schimbarea felului în care clienţii fac banking, prin stimularea utilizării cardurilor de debit şi, efectuării de operaţiuni prin Internet Banking. De aceea, am redefinit oferta noastră de cont curent şi tranzacţii, bazându-ne pe un principiu simplu: dezvoltarea şi reducerea costurilor operaţiunilor efectuate prin canale alternative şi creşterea costurilor pentru operaţiunile la ghişeu. Astfel, clienţii noştri vor câştiga timp, iar consilierii noştri îi vor ajuta să ia cele mai bune decizii pe plan financiar”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreşedinte Retail & Private Banking, BCR.

Modificarea comisioanelor pentru operaţiunile de cont curent este etapa premergătoare lansării noului cont curent cu costuri zero si a pachetelor de cont curent, lansare programată pentru începutul lunii decembrie 2015.

Clienţii BCR vor beneficia, de o ofertă simplificată de pachete de cont curent şi de servicii la preţuri competitive, iar BCR continuă să optimizeze procesele de deschidere de conturi în unităţile bancare. Astfel, începând cu luna decembrie a acestui an, un client va putea să îşi deschidă un nou cont curent cu card de debit ataşat, emis instant, în mai puţin de 10 minute.

De-a lungul timpului, gradul de bancarizare al populaţiei din România a crescut de la 54% în 2008 la 63% în 2015. În ceea ce priveşte gradul de utilizare al conturilor curente, dacă în 2008 doar 29% dintre români deţineau un card de debit, în 2015 acest grad de utilizare a crescut la peste 51%. Aceste evoluţii susţin creşterea apetitului pentru produsele financiare precum şi apropierea treptată a comportamentului românilor de cel al rezidenţilor statelor vest-europene.

Astfel, uniformizarea costurilor pentru cele mai frecvente operaţiuni efectuate de clienţi (retrageri de numerar, interogarea soldului la ATM-urile BCR şi plăţile prin Internet Banking), cât și lansarea noii oferte şi pachete de cont curent sunt parte din strategia BCR de fidelizare şi recompensare a propriilor clienţi, fiind deopotrivă o măsură menită să susţină în continuare creşterea nivelului de utilizare a produselor bancare a întregii populaţii.

Comentarii

cosming
mda... surprizator... nu!
Dupa reteta clasica BCR face reduceri pe de o parte si scoate bani pe alta...Apoi da la ziar.. nu mai avem comisioane..si creste dobanda la credite cu 0.5% si reduce dobanda la depozite ... Scopul e clar : in total ies pe plus si incearca sa fie mai vizibili in presa... principii clasice de manipulare a maselor pirogravate pe orice statuie a lui Lenin.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii