BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania va pastra doar o treime dintre unitatile Volksbank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-13 00:10

Banca Transilvania (BT) va pastra doar o treime din reteaua teritoriala a Volksbank, care numara in prezent in jur de 130 de unitati, dupa incheierea procesului de integrare a bancii austriece, prevazut a se finaliza la sfarsitul acestui an.

Strategia de integrare urmareste acoperirea tuturor zonelor importante pentru clienti, la nivel national. Banca Transilvania estimeaza ca va ajunge la o retea de aproximativ 580 unitati dupa integrare, in urma unui proces intensiv de optimizare a retelei comune”, au declarat reprezentantii BT, pentru Bancherul.ro.

BT are in prezent o retea de 541 de unitati, ceea ce inseamna ca doar in jur de 40 de unitati ale Volksbank, din cele aproximativ 130, vor fi pastrate in urma procesului de integrare.

Vor fi inchise, cel mai probabil, unitatile Volksbank nerentabile, precum si cele din apropierea unitatilor BT.

In privinta angajatilor Volksbank, cei activi vor fi pastrati, cum este si firesc, insa cei din unitatile neproductive probabil ca vor trebui sa plece odata cu inchiderea acestora. Reprezentantii BT spun ca “99% dintre angajaţii activi ai Volksbank România au claritate ȋn ceea ce priveşte perioada următoare; nu se pune problema de concediere colectivă.

Volksbank are in prezent in jur de 1375 de angajati care lucreaza in sediul central din Bucuresti si in cele 133 de unitati teritoriale, care deservesc aproximativ 180.000 de clienti. Dintre acestia, in jur de 15.000 au devenit deja clienti BT, in urma procesului de conversie a creditelor din franci elvetieni (CHF) in lei, care a avut loc in perioada iunie-iulie 2015.

Cate unitati si angajati au primele trei banci

Daca ne uitam comparativ la reteaua de unitati si numarul de angajati detinuti de primele trei mari banci din Romania (BCR, BRD si BT), observam ca BT si BCR au o structura retea/angajati aproape identica: BT are cu doar 11 unitati in plus fata de BCR si cu 142 de angajati in plus, raportul angajat/unitate fiind identic (11,7 angajati in medie pentru o unitate, incluzand angajatii din centralele bancilor).

BRD are o retea mult mai vasta de unitati, cu 300 in plus fata de cei doi concurenti, numarul angajatilor fiind mai multi cu doar in jur de 1500, astfel ca raportul angajatilor pe o unitate este de doar 9,2 la o unitate.

In cazul Volksbank, raportul angajati/unitate este undeva la mijloc intre cele trei, de 10,3, insa dupa finalizarea planului de integrare in BT, care prevede inchiderea a doua treimi din reteaua de unitati, raportul se deterioreaza la 13,2 angajati pe unitate, in cazul in care ar fi pastrati toti angajatii Volksbank din prezent. Insa odata cu inchiderea unitatilor, angajatii acestora vor fi nevoiti sa plece, la randul lor, astfel incat raportul angajati/unitate se va reechilibra.

Integrarea Volksbank in BT

Actionarii BT au aprobat saptamana trecuta fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, organizată in 8 octombrie, în Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat al bancii. Cu această ocazie, BT a prezentat acţionarilor status-ul programului de integrare VBRO în BT: evoluţie, realizările de până acum şi paşii următori.

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie a.c. şi se va încheia în 31 decembrie a.c., iar toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajaţi ai BT şi VBRO, precizeaza banca in comunicat.

Rezultatele de până acum ale integrării Volksbank România în Banca Transilvania:

- Finalizarea cu succes a novaţiei împrumuturilor VBRO în franci elveţieni: peste 83%, adică aproximativ 14.700 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienţi BT;

- Incheierea cu succes a implementării soluţiei de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice.

- Peste 15.000 de clienţi VBRO au beneficiat de aceste reduceri. Valoarea totală a diminuării datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei;

- Realizarea de simulări, cu rezultate pozitive, pentru migrarea datelor IT;

- Comunicare 360° - cu clienţii, acţionarii, autorităţile, angajaţii etc.

- Construirea unei strategii privind reţeaua comună de sedii, la nivel naţional

- Alinierea funcţiunilor de trezorerie, risc, conformitate, anti-fraudă şi audit intern, precum şi implementarea acţiunilor de diminuare a riscului operaţional

Odată cu primirea aprobării acţionarilor pentru fuziunea Volksbank România cu Banca Transilvania, proiectul trece în etapa finală, care va dura până la finalul anului. Acţiunile din cadrul acesteia au ca principal obiectiv oferirea unei experienţe pozitive clienţilor VBRO, odată cu transferarea la BT: simulări pentru migrarea datelor, comunicarea consistentă cu aceştia începând cu 19 octombrie a.c., lansarea Ofertei de Bun Venit la Banca Transilvania, pregătirea echipei şi a reţelei comune de unităţi, adauga banca.

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, afirmă, citat in comunicatul bancii: „Mulţumesc acţionarilor, în numele Consiliului de Administraţie, pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii Volksbank România cu Banca Transilvania. De asemenea, mulţumesc managementului celor două bănci şi echipei mixte direct implicate în etapa de integrare pentru efortul pe care îl depun în această perioadă. Ne respectăm angajamentele făcute odată cu anunţarea achiziţiei, avem în continuare o abordare responsabilă şi mizăm pe punctele forte ale BT şi VBRO pentru a deveni cea mai bună bancă pentru clienţi”.

Comentarii

pop nicusor
Minciuni...
Se inchid cu deavalma sucursale. Fara nicio analiza referitoare la localizare, profitabilitate sau personal. Nu a contat decat portofoliul si atat. Au pastrat doar catevasucursale ca sa nu zica lumea ca le-au inchis pe toate... Urmeaza si acelea... Nu se face concediere colectiva pentru ca angajatii sunt lasati ai nimanui de un amar de vreme. Li s-a oferit varianta de concediere colectiva urmand a primi un salariu si somaj dupa, sau sa plece "de buna voie" a se citi in articol "99% dintre angajatii activi ai Volksbank au claritate Iin ceea ce priveste perioada urmatoare..." Sunt uimit de puterea pe care o are BT-ul in a manevra informatiile din presa. Rusine presei! BT-ul a mintit si minte cu mare nerusinare. Dau exemplul din proiectul de conversie. Una spun alta fac! Tot presa a publicat comunicatul BT VBR in care se mentiona ca se aplica discountul de 22, 5% si apoi se scade comisionul de risc din sold. S-a procedat exact invers! Au scaldat-o cu alte comunicate si gata. Turcisme, sa le zic asa!!! Ma repet! Rusine mass media, rusine BT!!!

Alexandru ION
ITM-ul, BNR-ul ce fac
Din cate am inteles ceea ce se intampla cu angajatii este o mare nerusinare. Au fost si sunt folositi pe post de carne de tun. Este inadmisibil ceea ce se intampla cu ei. Banca Transilvania joaca mult peste limitele legale ca sa nu mai vorbesc despre normele BNR. Sunt angajat VBR si va jur ca nu am avut de ales. Mi-au dat trei salarii-patru daca plec pe 31.12.2015. Stiu ca daca ma judec cu ei am sanse maxime de castig insa am o familie de intretinut si nu imi permit sa astept. Sunt constrans sa mor cu dreptatea in brate! Am comunicat ITM-ului si Bancii Nationale dar degeaba. Nu imi pot arata adevarata identitate intrucat dupa aceea nu mai am nicio sansa de a ma reangaja in sistemul bancar. De acord cu comentariul anterior!! Rusine mass media, rusine BT!!!

antijavre
BT minte
Cei mai parsivi bancheri sunt cei de la BT.Una spun,alta fac.I-au mintit pe cei de la VBR ca pe ultimii oameni.Este o furie si o ura de nedescris si dorinta de razbunare ptr cum au fost mintiti.Clientii Vbr au aflat si fug ca dracul de tamaie.Bancile care vor prelua personalul Vbr,,vor vedea cati clienti ii vor urma.O banca ceapista a cumparat o banca elitista !!!

ramona
angajatii BT
Sincera sa fiu, am lucrat cu multe banci, dar angajatii BT mi se par DE DEPARTE cei mai amabili si indatoritori si imi place sa colaborez cu ei. de ex, un angajat de la o unitate BCR de la parter de bloc mi-a umilit mama, care are 90 de ani (si depozite de cateva zeci de mii de euro) si de frica lor face 1,5 km ca sa ajunga la sediul BCR central.

ramona 2
BCR sau BT
Da de ce nu o duci cu contul la BT .Este mult mai lejer si mai bine la ei.Asa ar trebui sa faci.Sa nu mai mearga atata drum.Vorbim dupa !

ramona 2
Comparati anunturile
Comparati anunturile BT si vedeti diferentele .In aprilie si mai spuneau ceva si acum fac altceva.Au simulat o negociere cu reprezentantii salariatilor ca sa fie procedura indeplinita, dupa care out.

Bacauanu
Banca Transilvania
Ce credibilitate are o banca cu directori arestati ?Cati sunt arestati la Bacau ?

Popescu si Ionescu
BT si Vbr
In februarie 2015 au fost arestati directori ai BT si la Slatina.Cand angajezi absolventi de Spiru Haret,ce asteptari sa ai ? La aceasta banca,atunci cand esti strigat,afla toti cine esti si ce faci .Se pune intrebarea:de ce s-au modificat locatiile Vbr mai aproape de Bt,se stia cu 2 ani inainte ca va fi cumparata ?De ce s-au mai cheltuit bani pentru rebrenduire,ca sa fie pierderile cat mai mari ?De ce au vrut austriecii sa aiba asa mari pierderi ? BNR sau DNA,nu ar trebui sa vada daca romanii au fost afectati cu aceasta politica a bancii?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii