BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania anunta oferta de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni ale clientilor Bancpost, cu un discount de 18%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-05-03 17:21

Banca Transilvania (BT) anunta ca incepand cu luna iulie va oferi unui numar de 2.300 de clienti Bancpost cu credite in franci elvetieni (CHF) o oferta de conversie a acestora in lei, cu un discount (reducere a datoriei) de 18%, mai mic decat cel oferit fostilor clienti ai Volksbank, de 22,5%.

Banca precizeaza insa ca la calcularea ofertei s-a tinut cont de aprecierea leului fata de franc cu 8% in ultimii trei ani.

BT mai mentioneaza ca oferta se adreseaza doar clientilor Bancpost ale caror credite se aflau in bilantul bancii in momentul cumpararii acesteia, asadar nu si clientilor cu credite cesionate de Bancpost in strainatate, la banca-mama din Grecia, Eurobank, pe care BT nu le-a cumparat.

Comunicatul BT

Planul Bancii Transilvania pentru clientii Bancpost care au credite in franci elvetieni

Banca Transilvania, in calitate de proprietar al pachetului majoritar de actiuni (99,15%) la Bancpost, face public planul pentru clientii Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare.

Reducerea este de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienti Bancpost cu credite eligibile in franci elvetieni care doresc conversia imprumuturilor din CHF in lei sau euro.

Discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold.

Varianta de conversie propusa tine cont de evolutia cursului francului elvetian din ultimii ani, avand in vedere aprecierea leului fata de acestacu aproximativ 8% in perioada mai 2015 –aprilie 2018.

Detalii despre oferta Bancii Transilvania:

Oferta este valabila incepand cu luna iulie a.c., urmand ca BT şi Bancpost sa revina pana atunci cu detalii. In prezent, sunt in pregatire aplicatiile IT necesare.

Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei la notar.

In cursul lunii iulie a.c., clientii Bancpost eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactati pentru invitarea in unitatile Bancpost, la o intalnire cu echipa mixta Banca Transilvania – Bancpost, in cadrul careia vor fi prezentate detaliile ofertei.

Oferta se adreseaza clientilor care au credite in sold la Bancpost şi ale caror contracte faceau parte din portofoliul bancii respective la momentul achizitiei de catre Banca Transilvania a pachetului majoritar de actiuni la Bancpost.

Taguri: BT  Banca Transilvania  

Comentarii

Anca
Banca Romaneasca
Oferta băncii către clienti..... NU IE.... De ce BNR nu-i ia la rost pe cei de la Banca Romaneasca. De ce ANPC nu-i verifica ..... conform ultimei decizii a Comisiei Europene .... bancile care nu au respectat si nu au prevăzut în contractele de credit o informare corectă a clienților privind posibilitatea aprecierii CHF-ului trebuie sa suporte aceste costuri.... mai ales că la momentul respectiv au practicat o publicitate intensivă si le laudă ca cele mai bune credite de pe piata.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING, amendata de ANPC pentru ca si-a lasat 7.000 de clienti fara bani pe carduri

ING Bank a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) cu 20.000 de lei pentru ca 7.000 de clienti ai bancii au ramas fara bani pe carduri dupa ce aceasta a incasat de doua ori tranzactiile la POS-urile magazinelor sau la bancomatate efectuate de peste 200.000 detalii

BNR mentine dobanda la 2,5%

Nicio surpriza de la Banca Nationala a Romaniei (BNR): dobanda de referinta a fost mentinuta la 2,5%, conform asteptarilor analistilor, desi inflatia anuala a crescut de la 4.56% in iulie la 5.06% in august. BNR prognozeaza insa a inflatia va scadea la 3,5% la finalul acestui an, exact detalii

Leii moldovenesti pot fi schimbati la BCR si Banca Transilvania

Banca Comercială Română (BCR) oferă, de la începutul lunii octombrie a.c., serviciul de schimb valutar pentru leul modovenesc, anunta banca intr-un comunicat, in care mentioneaza: "Serviciul va fi oferit la nivelul întregii țări, dar o atenție deosebită va fi detalii

La Banca Transilvania se pot face schimburi valutare, depuneri si retrageri de numerar cu lei moldovenesti

La sediile Bancii Transilvania (BT) din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Botoşani şi Timişoara – în total, 150 de sucursale şi agenții - se pot efectua de acum înainte următoarele operațiuni cu numerar în lei moldoveneşti: schimb valutar la casa de schimb, detalii

Ultimele Comentarii