ASIGURARI | Noutati ASF

ASF spune ca are o activitate sustinuta in cadrul ESMA si EIOPA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-22 16:54

Ca membru al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi al Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avut o implicare susţinută în proiectele derulate de cele două instituţii pe perioda ultimelor şase luni (octombrie 2015 - martie 2016), se arata intr-un comunicat al ASF, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Reprezentanţii ASF participă atât la procesul de elaborare a documentelor de lucru în cadrul grupurilor şi a comitetelor permanente (elemente de legislaţie primară şi secundară, ghiduri şi recomandări, rapoarte, opinii, avize tehnice pentru Comisia Europeană), cât şi la procesul decizional, în cadrul reuniunilor Consiliului de Administraţie (în cazul EIOPA) şi ale Consiliului Supraveghetorilor.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA)

Pentru prima dată de când a devenit membru al autorităților europene de supraveghere a pieței financiare, România este acum reprezentată în principala structură de conducere a Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale, în urma alegerii domnului Mișu Negrițoiu, Președinte ASF, ca membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii.

ASF a nominalizat experți în mai multe grupuri de lucru, printre care se numără şi cele constituite pentru elaborarea Manualului de Supraveghere al EIOPA şi pentru redresarea și rezoluția firmelor de asigurare.

ASF a lucrat, în premieră, alături de echipa EIOPA la redactarea ediției de toamnă a Raportului de stabilitate financiară, capitolul I - „Evoluția macroeconomică și principalele riscuri”.

Pe de altă parte, reprezentanţii ASF au transmis informații cu privire la rezultatele exerciţiului de “Mistery Shopping” organizat în 2015 de către Autoritatea din România.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul EIOPA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA)

Reprezentanţii ASF care activează în grupurile de lucru din cadrul ESMA au participat la elaborarea unor ghiduri, proiecte, standarde tehnice şi rapoarte aferente atât activităţii de reglementare, cât şi activităţii de supraveghere.

În cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor ESMA din data de 27 ianuarie 2016, ASF a semnat Memorandumul de Înțelegere TARGET 2 Securities, încheiat între Banca Centrală Europeană şi autorităţile membre ESMA, parte în proiectul TARGET 2 Securities (T2S). Acordul de Cooperare T2S are drept scop creșterea eficacității funcției de supraveghere în legătură cu Target 2 Securities și cu Depozitarii Centrali, dar și asigurarea unei funcționări adecvate a acestora atunci când utilizează serviciile T2S.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul ESMA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara  ASF  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASFDecizii ASF: modificarea normei privind autorizarea si monitorizarea societatilor de asigurare si reasigurare

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa): În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate detalii

ESMA restrictioneaza CFD-urile si interzice optiunile binare pentru investitori individuali

ESMA este de acord să interzică opțiunile binare și să restricționeze CFD-urile pentru a proteja investitorii individuali (comunicat de presa) Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) a convenit asupra măsurilor privind oferirea de contracte financiare pentru diferență (CFD-uri) și de opțiuni binare către investitorii individuali din Uniunea Europeană (UE). Măsurile convenite cuprind: 1. Opțiuni binare - interzicerea comercializării, distribuției sau vânzării de opțiuni binare către investitorii individuali; și 2. Contracte financiare pentru diferență - restricționarea comercializării, distribuției sau vânzării de opțiuni binare către investitorii detalii

Pretul de referinta la asigurarile RCA a crescut cu 9% pentru persoane fizice si 11% pentru firme

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) publică tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), conform prevederilor Legii nr. 132/2017 şi a Normei 22/2017 privind metodologia de calcul a acestora, anunta ASF intr-un comunicat, in care mai mentioneaza detalii

Decizii ASF

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care: A) detalii

Ultimele Comentarii