ASIGURARI | Noutati ASF

ASF spune ca are o activitate sustinuta in cadrul ESMA si EIOPA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-22 16:54

Ca membru al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi al Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avut o implicare susţinută în proiectele derulate de cele două instituţii pe perioda ultimelor şase luni (octombrie 2015 - martie 2016), se arata intr-un comunicat al ASF, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Reprezentanţii ASF participă atât la procesul de elaborare a documentelor de lucru în cadrul grupurilor şi a comitetelor permanente (elemente de legislaţie primară şi secundară, ghiduri şi recomandări, rapoarte, opinii, avize tehnice pentru Comisia Europeană), cât şi la procesul decizional, în cadrul reuniunilor Consiliului de Administraţie (în cazul EIOPA) şi ale Consiliului Supraveghetorilor.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA)

Pentru prima dată de când a devenit membru al autorităților europene de supraveghere a pieței financiare, România este acum reprezentată în principala structură de conducere a Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale, în urma alegerii domnului Mișu Negrițoiu, Președinte ASF, ca membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii.

ASF a nominalizat experți în mai multe grupuri de lucru, printre care se numără şi cele constituite pentru elaborarea Manualului de Supraveghere al EIOPA şi pentru redresarea și rezoluția firmelor de asigurare.

ASF a lucrat, în premieră, alături de echipa EIOPA la redactarea ediției de toamnă a Raportului de stabilitate financiară, capitolul I - „Evoluția macroeconomică și principalele riscuri”.

Pe de altă parte, reprezentanţii ASF au transmis informații cu privire la rezultatele exerciţiului de “Mistery Shopping” organizat în 2015 de către Autoritatea din România.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul EIOPA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA)

Reprezentanţii ASF care activează în grupurile de lucru din cadrul ESMA au participat la elaborarea unor ghiduri, proiecte, standarde tehnice şi rapoarte aferente atât activităţii de reglementare, cât şi activităţii de supraveghere.

În cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor ESMA din data de 27 ianuarie 2016, ASF a semnat Memorandumul de Înțelegere TARGET 2 Securities, încheiat între Banca Centrală Europeană şi autorităţile membre ESMA, parte în proiectul TARGET 2 Securities (T2S). Acordul de Cooperare T2S are drept scop creșterea eficacității funcției de supraveghere în legătură cu Target 2 Securities și cu Depozitarii Centrali, dar și asigurarea unei funcționări adecvate a acestora atunci când utilizează serviciile T2S.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul ESMA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara  ASF  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASFCum poti sa verifici clasa bonus-malus la asigurarea RCA, pentru a plati mai putin

Începând de astăzi, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pune la dispoziţia asiguraţilor un instrument online prin care se pot obţine informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA, anunta ASF intr-un comunicat, detalii

ASF a modificat Norma nr. 19/2015 privind aplicarea Standardelor internationale de raportare financiara de catre societatile de asigurare

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, detalii

Piata asigurarilor in primele noua luni din 2017: primele brute subscrise, in crestere cu 6%

Evoluţia pieţei asigurărilor în primele nouă luni ale anului 2017 (comunicat de presa ASF) Piaţa asigurărilor din România şi-a continuat trendul de creştere şi în primele nouă luni ale acestui an. Societățile de asigurare autorizate și detalii

In memoriam Nicolae Crisan

In memoriam Nicolae Crişan (comunicat ASF) Autoritatea de Supraveghere Financiară îşi exprimă profundul regret pentru dispariţia prematură, în cursul nopţii trecute, a domnului Nicolae Eugen Crişan, Director general adjunct al Fondului de Garantare a Asiguraţilor. Membrii Consiliului şi toţi foştii colegi din ASF sunt alături de familia domniei sale în acest tragic moment. Cu o activitate profesională de peste patru decenii în asigurări, domnul Nicolae Crişan a fost printre primele persoane care au organizat activitatea de reglementare şi supraveghere a acestui sector, întâi în cadrul structurii specializate a Ministerului de Finanţe şi apoi, din anul 2001, ca primul preşedinte al Comisiei de detalii

Ultimele Comentarii