ASIGURARI | Ultima Ora

ASF anunta ca verifica modul in care Radu Frincu a ajuns seful firmei de asigurari a Eximbank, desi nu avea studii superioare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-24 08:49

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunt ca va verfica modul in care Radu Frincu, fostul sef al firmei de asigurari a Eximbank, Care Romania, in perioada 2010-2013 (pus in functie in timpul guvernului PDL), a fost confirmat in respectiva pozitie de catre fosta Autoritate de Supraveghere a Asigurarilor, desi nu avea studii superioare, o conditie impusa de lege, dupa cum acuza corpul de control al Guvernului, intr-un raport publicat pe site-ul institutiei.

ASF anunta ca "a fost înștiințată de către Corpul de Control al Primului Ministru că domnul Frîncu Radu a deținut funcția de Președinte al Directoratului CARE România SA deși nu a îndeplinit o condiție obligatorie prevăzută de normele legale pentru ocuparea funcției de membru al directoratului unei societăți de asigurări, și anume să aibă studii superioare, întrucât nu a făcut dovada absolvirii unor studii superioare.

Precizăm că domnul Radu Frîncu a obținut, în data de 19 mai 2010, aprobarea din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, pe baza documentelor depuse la dosar, care ar fi atestat că are studii superioare.

Urmare a sesizării Corpului de Control al Primului Ministru, ASF va verifica veridicitatea documentelor depuse la dosar și modul în care fosta Comisie de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat numirea domnului Radu Frîncu în funcția de Președinte al Directoratului CARE România SA, poziție pe care a deținut-o în perioada 19 mai 2010 - 8 iulie 2013.

Precizăm că domnul Radu Frîncu nu mai face parte din conducerea societății încă din iulie 2013 și nu deține în prezent vreo funcție de conducere într-o societate de asigurare autorizată de către ASF."

Raportul corpului de control al Guvernului

Radu Frincu, seful firmei de asigurari a Eximbank, Care Romania, in perioada 2010-2013 (pus in functie in timpul guvernului PDL), a fost confirmat in respectiva pozitie de catre fosta Autoritate de Supraveghere a Asigurarilor, in prezent Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor (ASF), desi nu avea studii superioare, o conditie impusa de lege, acuza corpul de control al Guvernului, intr-un raport publicat pe site-ul institutiei.

Iata ce se arata in documentul Guvernului (vezi aici raportul): „Potrivit prevederilor normei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din 31.07.2009 privind autorizarea asigurarilor, membrii conducerii executive a companiei Care Romania trebuiau sa aiba studii superioare.

Care Romania a transmis Corupului de control al primului-ministru documente privind situatia profesionala a presedintelui directoratului, Radu Frincu, printre care au fost identificate inscrisuri care sa ateste absolvirea de catre acesta a cursurilor unei institutii de invatamant superior.

Conform mentiunilor din Curriculum Vitae transmis Corpului de control al primului-ministru de catre ASF, Fradu Frincu ar fi urmat, in perioada 1990-1995, cursurile Facultatii de management IT, Universitatea Bucuresti-Romania si in perioada 2001-2003, pe cele ale Universitatii IDW Management Den Haag-Olanda.

Universitatea Bucuresti a comunicat faptul ca domnul Frincu Radu nu a fost student si nu a sustinut examenul de licenta al Universitatii Bucuresti.

Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor a comunicat faptul ca Universitatea IDW Management Den Haag-Regatul Tarilor de Jos nu se regaseste in World Higher Education Database, baza de date a universitatilor acreditate, si nici pe site-ul ENIC/NARIC (European Network of Informationl Centres/National Academic Recognitionl Information Centres).

In concluzie, conform datelor comunicate de institutiile competente, s-a constatat faptul ca Radu Frincu a detinut functia de presedinte al directoratului Care Romania desi nu a indeplinit o conditie obligatorie prevazuta de normele legale pentru ocuparea functiei de membru al directoratului unei societati de asigurari, si anume sa aiba studii superioare, intrucat nu a facut dovada absolvirii unor studii superioare.”

Dezmat pe banii firmei de asigurari

Ce se mai arata in documentul corpului de control a primului-ministru:

„In perioada 2010-2013, cand Radu Frincu a indeplinit functia de presedinte al Care Romania, cheltuielile efectuate au depasit, in fiecare an, cu mult veniturile societatii, care a inregistrat o pierdere cumulata de 23,4 milioane lei.

Radu Frincu a devenit proprietar al unui autoturism marca Bentley Continental GTC in timpul mandatului de presedinte al Care Romania, dar nu a depus declaratia de avere.

In perioada exercitarii mandatelor de membri ai diectoratului Care Romania, Radu Frincu si Marius Constantin Banu si-au decontat din fondurile companiei contravaloarea unor sejururi efectuate impreuna cu familia sau cu alte persoane in strainatate in cuantu de 31.663 de euro si 65.895 de lei."

Sotia lui Radu Frincu, Catrinel Frincu, sef de comunicare la ASF, si-a facut vacante si a mancat la restaurant pe banii firmei de asigurari

In raportul corpului de control al Guvernului se arata ca Radu Frincu a intocmit un ordin de deplasare in august 2012 pentru o deplasare la Roma, sub pretextul “reprezentare companie”, pentru care a decontat 7800 de euro.

In realitate, decontul s-a realizat pentru cheltuieli in interes personal, precum bilete de avion spre Ibiza si Cannes si plata hotelului, impreuna cu familia, respectiv Catrinel Frincu (director de comunicare in cadrul ASF) si fiul Gabriel-Serban Frincu.

De asemenea, tot sub pretextul “reprezentare companie”, din fondurile firmei de asigurari Care Romania, Radu Frincu a cumparat bilete de avion spre Munchen in valoare de 10.550 de lei pentru familia sa, care si-a petrecut o vacanta in Austria, la Ischgl.

Radu Frincu a mai decontat mese servite de Catrinel Frincu, sotia acestuia, la restaurantul Le Club.

De exemplu, in data de 1 martie 2011, Catrinel Frincu a efectuat o consumatie in valoare de 3.363 de lei la restaurantul  Le Club din Bucuresti, pentru care a fost emisa o nota de plata care nu a fost achitata la data emiterii, ci a fost transmisa, in 8 martie, prin posta firmei de asigurari Care, mentionandu-se ca a fost emisa pentru Catrinel Frincu.

Factura a fost achitata in aceeasi zi de catre Radu Frincu, cu cardul de credit al firmei de asigurari emis pe numele sau, la POS-ul din restaurantul Le Club.

Radu Frincu a mai decontat din banii firmei de asigurari alte 11 note de plata, in valoare totala de 5.800 de lei, aferente meselor servite de sotia sa la restaurantul Le Club din Bucuresti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii