BANCI | Cariera

Artizanul extinderii Erste Bank in Estul Europei, carismaticul Andreas Treichl, se retrage dupa ce a condus banca 21 de ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-09-14 17:54

Carismaticul Andreas Treichl, 66 de ani, se retrage de la conducerea Erste Bank dupa 21 de ani, perioada in care a dirijat expansiunea fostei banci austriece de economii in Europa de Est si transformarea acesteia intr-unul dintre cele mai puternice grupuri regionale, prezent inclusiv in Romania, cu BCR.

Banca nu a mentionat motivul retragerii lui Treichl, precizand doar ca el va ramane ulterior in conducerea fundatiei bancii.

Treichl va fi inlocuit, din 2020, cu Bernhard Spalt, 50 de ani, care lucreaza de 27 de ani in Erste Bank, el fiind seful riscului in cadrul grupului si in cadrul mai multor subsidiare, inclusiv la BCR, in 2017. In prezent este seful riscului la Erste Bank Austria.

Spalt, un jurist, are un profil mai degraba retras, contrastant cu cel al lui Treichl, care a fost liderul de necontestat al bancii austriece chiar si in perioada de dupa criza din 2008, care a afectat serios Erste Bank, fiind nevoita sa apeleze la ajutorul statului austriac.

Treichl a trebuit sa faca fata si problemelor cu care s-au confruntat subsidiarele din Estul Europei cumparate de Erste in anii de boom economic dinaintea crizei, prin care si BCR, care a trebuit sa recunoasca pierderi importante din cauza crizei economice, astfel ca a avut nevoie de sprijinul bancii-mama din Austria.

Seful Erste Bank a reusit insa sa-si scoata firma din toate aceste probleme, fara pierderi insemnate, Erste Bank fiind in continuare unul dintre cele mai mari grupuri din zona, reusind in prezent sa obtina profituri importante, care acopera pierderile din anii anteriori.

Pentru Erste Bank, era expansiunii pare sa se fi incheiat, iar preluarea conducerii de catre Spalt poate fi un semnal ca strategia grupului va fi de consolidare a pozitiei pe care o ocupa in prezent, cel putin in privinta riscurilor si finantelor.

Insa Erste Bank mai are in fata o provocare poate chiar mai importanta decat viitoarele riscuri specifice bancilor: era digitala si asaltul noilor tehnologii.

Erste Bank si subsidiarele sale, inclusiv BCR, va fi nevoita sa faca fata concurentei venite atat din partea altor banci in privinta serviciilor digitale, cat si din partea noilor firme fintech specializate pe anumite segmente, precum transferuri sau credite online.

Taguri: BCR  Erste Group  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraArtizanul extinderii Erste Bank in Estul Europei, carismaticul Andreas Treichl, se retrage dupa ce a condus banca 21 de ani

Carismaticul Andreas Treichl, 66 de ani, se retrage de la conducerea Erste Bank dupa 21 de ani, perioada in care a dirijat expansiunea fostei banci austriece de economii in Europa de Est si transformarea acesteia intr-unul dintre cele mai puternice grupuri regionale, prezent inclusiv in Romania, detalii

Piraeus Bank isi prezinta noua conducere, cu doi fosti sefi ai BCR, dupa ce a fost preluata de JC Flowers si BERD

Piraeus Bank anunta intr-un comunicat ca banca va fi condusa, dupa ce a fost preluata de fondul de investitii JC Flowers si de BERD, de fosti doi sefi ai BCR: Nicolae Danila, presedinte al Consiliului de Administratie si Dominic Bruynseels, presedinte executiv, care-l inlocuieste pe Catalin detalii

Care este noua conducere a Piraeus Bank

Piraeus Bank Romania, preluata de la banca-mama din Grecia de fondul de investitii JC Flowers si BERD, va avea o noua conducere aprobata de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Piraeus Bank va avea un comitet executiv format din 6 persoane si un consiliu de administratie cu 8 detalii

Philippe Heim, numit membru in conducerea BRD

Philippe Heim, directorul adjunct al diviziei internationale de retail a Societe Generale, responsabil cu serviciile financiare si asigurarile, a fost numit administrator provizoriu in cadrul Consiliului de Administratie al BRD, pana la data intrunirii primei AGA a actionarilor bancilor, dupa ce detalii

Ultimele Comentarii