BANCI | Ultima Ora

Alpha Bank trebuie sa reduca dimensiunea subsidiarelor internationale, conform planului de restructurare aprobat de UE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-10 09:31

Comisia Europeana a aprobat planul de restructurare a bancii grecesti Alpha Bank, ca urmare a ajutorului de stat primit pentru traversarea crizei financiare, plan care prevede, printre altele, si reducerea dimensiunilor subsidiarelor din strainatate. In Romania, Alpha Bank si-a diminuat pe parcursul ultimilor 5 ani cota de piata cu doar 1 punct procentual, de la 5,5% in 2008 la 4,5% in prezent, banca fiind acum a 8-a ca marime din Romania, in scadere de pe locul 6 inainte de criza.

Alpha Bank Romania a obtinut in primul trimestru din 2014 un profit brut de 1,4 milioane euro, dupa pierderi de 4,7 milioane euro inregistrate la finalul anului trecut. (Vezi aici detalii)

Planul de restructurare, se arata in comunicatul Comisiei Europene, care va permite Alpha Bank sa redevina profitabila si care a inceput deja sa fie implementat, prevede reducerea in continuare a activitatii operatiunilor internationale si consolidarea pozitiei din Grecia, in principal prin masuri de rationalizare a cheltuielilor de operare, cresterea venitului net din dobanzi, consolidarea bilantului si o monitorizare stricta a riscului.

Alpha Bank a primit in 2009 un ajutor de stat in valoare de 940 de milioane de euro, iar fondul de stabilitate financiara a Greciei, constituit din fonduri europene, a mai furnizat bancii un ajutor de 4 miliarde de euro pe parcursul anilor 2012 si 2013.

Comisia Europeana precizeaza ca acest ajutor pentru Alpha Bank este cel mai redus acordat de fond (HFSF) pentru cele patru banci sistemice grecesti (Eurobank, National Bank of Greece, Piraeus Bank si Alpha Bank).

In aprilie 2014, Alpha Bank a reusit sa emita obligatiuni in valoare de 1,2 miliarde euro pentru a-si ajusta capitalul in urma testului de stres realizat in 2013 de banca centrala a Greciei si pentru rambursarea ajutorului de stat sub forma actiunilor preferentiale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii