BANCI | Profil

Actionarii Unicredit sunt invitati sa cumpere noi actiuni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-22 19:48

Unicredit isi anunta actionarii minoritari ca pana in 6 martie pot cumpara noi actiuni, dupa ce banca a decis in cadrul AGA din 29 ianuarie sa-si majoreze capitalul cu 76 milioane lei.

Unicredit a platit anul trecut actionarilor dividende in valoare de jumatate din profitul de 266 milioane lei obtinut in 2016, la fel ca anul precedent, dupa ce in 2015 a preluat de la Ion Tiriac participatia acestuia de 45% din capitalul bancii.

Inaintea preluarii actiunilor lui Tiriac, Unicredit nu a platit niciun dividend, spre nemultumirea actionarilor minoritari, care detineau in jur de 4,5% din actiunile bancii.

In primavara lui 2016, dupa finalizarea tranzactiei cu Tiriac, minoritarii au primit si ei o oferta din partea Unicredit, dar la jumatate de pret fata de valoarea actiunilor platite lui Tiriac.

Asa se face ca doar jumatate dintre ationarii minoritari ai bancii au acceptat oferta, in prezent acestia mai avand in jur de 2% din actiunile Unicredit.

“Aveţi dreptul de a vă exercita dreptul de preferinţă pentru subscrierea de noi acţiuni proporţional cu acţiunile deţinute la capitalul social al Băncii, (respectiv pentru 4,97838779 acţiuni vechi deţinute veţi putea subscrie o acţiune nou emisă) la un preţ de subscriere de 85,23 RON/acţiune, din care 9,30 RON reprezintă valoare nominală și 75,93 RON reprezintă prima de emisiune”, se arata intr-un anunt al Unicredit.

“Cererea prin care solicitaţi exercitarea dreptului de subscriere, completată cu numărul de acţiuni noi pe care doriţi să le subscrieţi, în limita numărului maxim pentru care aveţi dreptul de subscriere conform celor de mai sus, însoţită de documentul de identificare (carte de identitate/pașaport/procură notarială), se va depune în orice sucursală/agenţie a Băncii, în intervalul obișnuit de lucru, de luni până vineri intre orele 9-17.

După confirmarea de către Bancă a cererii dumneavoastră de subscriere, veţi putea achita valoarea noilor acţiuni în contul nr. IBAN RO28 BACX 0000 0093 5667 0253 deschis la UniCredit Bank S.A.. Confirmarea privind validitatea subscrierii se va realiza de către Bancă în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea cererii dumneavoastră de subscriere, prin mijloacele de comunicare utilizate în mod normal în relaţia cu Banca (i.e. telefon, fax, comunicare electronică, poștă)”, se mai arata in anuntul Unicredit.

Vezi aici anuntul Unicredit

Taguri: UniCredit Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBRD are o problema cu call-center-ul

Problema e foarte simpla, dar si foarte mare: unii clienti ai bancii asteapta foarte mult, adica zeci de minute sau chiar o jumatate de ora sa le raspunda cineva la telefon. Frustrarea e si mai mare cand ai o problema urgenta, dar pentru care nu ai o linie dedicata. Alte banci, precum Banca Transilvania, si-au imbunatatit comunicarea cu clientii introducand roboti, chat-uri, facebook, skype si alte canale moderne de comunicare cu clientii. Numerele de telefon ale BRD sunt: +4 021 302 61 61 +4 021 302 61 63 *22622 0800 803 803 doar in reteaua detalii

Filiala virtuala - banca s-a mutat la tine acasa!

Ce faci dacă primești o înștiințare că banca ta și-a desființat filialele? Prima tentație e să crezi că a dat faliment... apoi citești mai bine și vezi că, de fapt, banca ta s-a mutat în online. Filialele ei, sediul de la parterul blocului tău, au devenit virtuale. detalii

Cum castigi 1.000 de lei pe luna recomandand credite la Patria Bank

Începând cu luna august platforma de recomandări credite Patria Partener a devenit disponibilă şi pentru introducerea de recomandări persoane fizice, anunta banca intr-un comunicat, in care mai adauga urmatoarele: Pe lângă partenerii de business de tip broker, detalii

Clientii firme ai Bancii Transilvania au o alternativa la call-center: un chatbot prin Facebook Messenger si Skype

Banca Transilvania s-a gandit sa scurteze timpul de asteptare la call center al clientilor firme care au nevoie de informatii utile si a lansat un nou canal de comunicare, prin Facebook Messenger si Skype, un chatbot denumit Robotul Raul, o premiera pe piata bancara romaneasca. In detalii

Ultimele Comentarii