BANCI | Profil

Actionarii Unicredit sunt invitati sa cumpere noi actiuni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-22 19:48

Unicredit isi anunta actionarii minoritari ca pana in 6 martie pot cumpara noi actiuni, dupa ce banca a decis in cadrul AGA din 29 ianuarie sa-si majoreze capitalul cu 76 milioane lei.

Unicredit a platit anul trecut actionarilor dividende in valoare de jumatate din profitul de 266 milioane lei obtinut in 2016, la fel ca anul precedent, dupa ce in 2015 a preluat de la Ion Tiriac participatia acestuia de 45% din capitalul bancii.

Inaintea preluarii actiunilor lui Tiriac, Unicredit nu a platit niciun dividend, spre nemultumirea actionarilor minoritari, care detineau in jur de 4,5% din actiunile bancii.

In primavara lui 2016, dupa finalizarea tranzactiei cu Tiriac, minoritarii au primit si ei o oferta din partea Unicredit, dar la jumatate de pret fata de valoarea actiunilor platite lui Tiriac.

Asa se face ca doar jumatate dintre ationarii minoritari ai bancii au acceptat oferta, in prezent acestia mai avand in jur de 2% din actiunile Unicredit.

“Aveţi dreptul de a vă exercita dreptul de preferinţă pentru subscrierea de noi acţiuni proporţional cu acţiunile deţinute la capitalul social al Băncii, (respectiv pentru 4,97838779 acţiuni vechi deţinute veţi putea subscrie o acţiune nou emisă) la un preţ de subscriere de 85,23 RON/acţiune, din care 9,30 RON reprezintă valoare nominală și 75,93 RON reprezintă prima de emisiune”, se arata intr-un anunt al Unicredit.

“Cererea prin care solicitaţi exercitarea dreptului de subscriere, completată cu numărul de acţiuni noi pe care doriţi să le subscrieţi, în limita numărului maxim pentru care aveţi dreptul de subscriere conform celor de mai sus, însoţită de documentul de identificare (carte de identitate/pașaport/procură notarială), se va depune în orice sucursală/agenţie a Băncii, în intervalul obișnuit de lucru, de luni până vineri intre orele 9-17.

După confirmarea de către Bancă a cererii dumneavoastră de subscriere, veţi putea achita valoarea noilor acţiuni în contul nr. IBAN RO28 BACX 0000 0093 5667 0253 deschis la UniCredit Bank S.A.. Confirmarea privind validitatea subscrierii se va realiza de către Bancă în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea cererii dumneavoastră de subscriere, prin mijloacele de comunicare utilizate în mod normal în relaţia cu Banca (i.e. telefon, fax, comunicare electronică, poștă)”, se mai arata in anuntul Unicredit.

Vezi aici anuntul Unicredit

Taguri: UniCredit Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilING Bank si-a majorat profitul cu 41% in 2018, la 735 milioane lei

ING Bank Romania a obtinut in 2018 un profit brut de 183 milioane euro (851 milioane lei), cu 35% mai mare decat in anul precedent. Profitul net s-a ridicat la 158 milioane euro (735 milioane lei), in crestere cu 41% fata de castigul inregistrat in anul anterior, conform datelor din detalii

First Bank inchide unitati si reduce numarul angajatilor, in urma investitiilor in tehnologie

First Bank, fosta Piraeus Bank, anunta ca va face mai multe investitii in tehnologie, ceea ce va determina inchiderea de unitati si reducerea numarului de angajati. Intr-un comunicat al bancii se arata urmatoarele: Consiliul de Administrație al FIRST BANK a aprobat direcțiile detalii

Patria Credit IFN si-a sporit cu 25% creditele pentru producatorii agricoli si micii antreprenori din mediul rural

Patria Credit IFN SA, una din cele mai importante instituţii financiare nebancare dedicată finanţării producătorilor agricoli şi micilor antreprenori din mediul rural, anunţă rezultate financiare peste asteptări pentru anul 2018: profit pentru al cincilea an consecutiv şi în detalii

Banca Transilvania prezinta rezultatele Victoria Bank, la un an de la preluarea bancii din Moldova

Banca Transilvania si Victoriabank fac bilantul realizarilor Victoriabank, la un an de la intrarea BT in actionariatul acesteia si de la formarea parteneriatului strategic cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, destinat sustinerii antreprenorilor si economiei Republicii Moldova, detalii

Ultimele Comentarii