BANCI | Profil

Actionarii Unicredit sunt invitati sa cumpere noi actiuni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-22 19:48

Unicredit isi anunta actionarii minoritari ca pana in 6 martie pot cumpara noi actiuni, dupa ce banca a decis in cadrul AGA din 29 ianuarie sa-si majoreze capitalul cu 76 milioane lei.

Unicredit a platit anul trecut actionarilor dividende in valoare de jumatate din profitul de 266 milioane lei obtinut in 2016, la fel ca anul precedent, dupa ce in 2015 a preluat de la Ion Tiriac participatia acestuia de 45% din capitalul bancii.

Inaintea preluarii actiunilor lui Tiriac, Unicredit nu a platit niciun dividend, spre nemultumirea actionarilor minoritari, care detineau in jur de 4,5% din actiunile bancii.

In primavara lui 2016, dupa finalizarea tranzactiei cu Tiriac, minoritarii au primit si ei o oferta din partea Unicredit, dar la jumatate de pret fata de valoarea actiunilor platite lui Tiriac.

Asa se face ca doar jumatate dintre ationarii minoritari ai bancii au acceptat oferta, in prezent acestia mai avand in jur de 2% din actiunile Unicredit.

“Aveţi dreptul de a vă exercita dreptul de preferinţă pentru subscrierea de noi acţiuni proporţional cu acţiunile deţinute la capitalul social al Băncii, (respectiv pentru 4,97838779 acţiuni vechi deţinute veţi putea subscrie o acţiune nou emisă) la un preţ de subscriere de 85,23 RON/acţiune, din care 9,30 RON reprezintă valoare nominală și 75,93 RON reprezintă prima de emisiune”, se arata intr-un anunt al Unicredit.

“Cererea prin care solicitaţi exercitarea dreptului de subscriere, completată cu numărul de acţiuni noi pe care doriţi să le subscrieţi, în limita numărului maxim pentru care aveţi dreptul de subscriere conform celor de mai sus, însoţită de documentul de identificare (carte de identitate/pașaport/procură notarială), se va depune în orice sucursală/agenţie a Băncii, în intervalul obișnuit de lucru, de luni până vineri intre orele 9-17.

După confirmarea de către Bancă a cererii dumneavoastră de subscriere, veţi putea achita valoarea noilor acţiuni în contul nr. IBAN RO28 BACX 0000 0093 5667 0253 deschis la UniCredit Bank S.A.. Confirmarea privind validitatea subscrierii se va realiza de către Bancă în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea cererii dumneavoastră de subscriere, prin mijloacele de comunicare utilizate în mod normal în relaţia cu Banca (i.e. telefon, fax, comunicare electronică, poștă)”, se mai arata in anuntul Unicredit.

Vezi aici anuntul Unicredit

Taguri: UniCredit Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilErste Group si Vienna Insurance Group infiinteaza un centru digital comun in Cehia

Erste Group si Vienna Insurance Group au convenit sa extinda acordul de cooperare incheiat in 2008 pana la finalul anului 2033.  Cele doua grupuri partenere au agreat de asemenea sa infiinteze un centru digital comun, care va fi situat in Republica Ceha. „Acest detalii

CEC Bank instaleaza in sucursale automate pentru plata facturilor, ratelor si altor servicii

In urma parteneriatului incheiat cu SelfPay, lider al pietei de terminale de tip self-service, in unitatile CEC Bank din toata tara vor fi instalate 382 statii de plata care vor prelua o parte dintre atributiile casierilor. Astfel, clientii bancii vor putea efectua operatiuni precum servicii de detalii

CEC Bank acorda credite fara comision de analiza pentru proiecte cu fonduri europene

CEC Bank aniverseaza Ziua Europei prin lansarea unei campanii promotionale destinate solicitantilor care acceseaza fonduri europene, anunta banca intr-un comunicat, in care mai adauga urmatoarele: Astfel, in perioada 9-31 mai 2018, companiile implicate in dezvoltarea de proiecte cu detalii

BCR a acordat de sapte ori mai multe credite imobiliare si de consum decat finantari pentru firme

Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca din Romania, a acordat populatiei credite noi de consum si pentru locuinte in valoare de 1,79 miliarde lei, de sapte ori mai multe comparativ cu finantarile pentru firme, care s-au ridicat la doar 259 milioane lei, in primul trimestru din acest detalii

Ultimele Comentarii