BANCI | Profil

Actionarii Unicredit sunt invitati sa cumpere noi actiuni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-22 19:48

Unicredit isi anunta actionarii minoritari ca pana in 6 martie pot cumpara noi actiuni, dupa ce banca a decis in cadrul AGA din 29 ianuarie sa-si majoreze capitalul cu 76 milioane lei.

Unicredit a platit anul trecut actionarilor dividende in valoare de jumatate din profitul de 266 milioane lei obtinut in 2016, la fel ca anul precedent, dupa ce in 2015 a preluat de la Ion Tiriac participatia acestuia de 45% din capitalul bancii.

Inaintea preluarii actiunilor lui Tiriac, Unicredit nu a platit niciun dividend, spre nemultumirea actionarilor minoritari, care detineau in jur de 4,5% din actiunile bancii.

In primavara lui 2016, dupa finalizarea tranzactiei cu Tiriac, minoritarii au primit si ei o oferta din partea Unicredit, dar la jumatate de pret fata de valoarea actiunilor platite lui Tiriac.

Asa se face ca doar jumatate dintre ationarii minoritari ai bancii au acceptat oferta, in prezent acestia mai avand in jur de 2% din actiunile Unicredit.

“Aveţi dreptul de a vă exercita dreptul de preferinţă pentru subscrierea de noi acţiuni proporţional cu acţiunile deţinute la capitalul social al Băncii, (respectiv pentru 4,97838779 acţiuni vechi deţinute veţi putea subscrie o acţiune nou emisă) la un preţ de subscriere de 85,23 RON/acţiune, din care 9,30 RON reprezintă valoare nominală și 75,93 RON reprezintă prima de emisiune”, se arata intr-un anunt al Unicredit.

“Cererea prin care solicitaţi exercitarea dreptului de subscriere, completată cu numărul de acţiuni noi pe care doriţi să le subscrieţi, în limita numărului maxim pentru care aveţi dreptul de subscriere conform celor de mai sus, însoţită de documentul de identificare (carte de identitate/pașaport/procură notarială), se va depune în orice sucursală/agenţie a Băncii, în intervalul obișnuit de lucru, de luni până vineri intre orele 9-17.

După confirmarea de către Bancă a cererii dumneavoastră de subscriere, veţi putea achita valoarea noilor acţiuni în contul nr. IBAN RO28 BACX 0000 0093 5667 0253 deschis la UniCredit Bank S.A.. Confirmarea privind validitatea subscrierii se va realiza de către Bancă în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea cererii dumneavoastră de subscriere, prin mijloacele de comunicare utilizate în mod normal în relaţia cu Banca (i.e. telefon, fax, comunicare electronică, poștă)”, se mai arata in anuntul Unicredit.

Vezi aici anuntul Unicredit

Taguri: UniCredit Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilAlpha Bank a ramas pe profit, dupa ce a vandut credite neperformante de 2 miliarde lei

Alpha Bank a vandut la finalul lui 2017 credite neperformante in valoare de 410 milioane euro (in jur de 1,9 miliarde lei), majoritatea fiind finantari pentru firme, reusind totusi sa incheie anul cu un profit brut de 31,9 milioane euro, de 1,4 ori mai ridicat decat in anul precedent, cand a detalii

Ebury isi deschide birou in Romania

Ebury, o companie fintech specializata in plati transfrontaliere si credite pentru dezvoltare, isi deschide un birou in Romania, condus de Johan Gabriëls. Acesta este cel de-al 15-lea birou lansat de companie in 13 tari de pe trei continente in ultimii 5 ani. Ebury intentioneaza sa detalii

Clientii CEC Bank pot sa-si plateasca impozitele de pe telefonul mobil

CEC Bank a lansat noi facilitati in cadrul platformei de Mobile Banking, prin care clientii persoane fizice isi pot achita taxele si impozitele datorate atat catre bugetul de stat, cat si catre bugetele locale, precum impozitul pe cladiri, terenuri, pe mijloacele de transport, pe venituri din detalii

Alior Bank si-a majorat pierderile

Sucursala din Romania a bancii poloneze Alior Bank, care si-a inceput operatiunile in octombrie anul trecut, dupa mai multe amanari de aproximativ un an, in parteneriat cu Telekom, si-a majorat pierderile la peste 30 milioane zloti, de la 6 milioane zloti in 2016, conform raportului detalii

Ultimele Comentarii