BANCI | Profil

Actionarii Unicredit sunt invitati sa cumpere noi actiuni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-22 19:48

Unicredit isi anunta actionarii minoritari ca pana in 6 martie pot cumpara noi actiuni, dupa ce banca a decis in cadrul AGA din 29 ianuarie sa-si majoreze capitalul cu 76 milioane lei.

Unicredit a platit anul trecut actionarilor dividende in valoare de jumatate din profitul de 266 milioane lei obtinut in 2016, la fel ca anul precedent, dupa ce in 2015 a preluat de la Ion Tiriac participatia acestuia de 45% din capitalul bancii.

Inaintea preluarii actiunilor lui Tiriac, Unicredit nu a platit niciun dividend, spre nemultumirea actionarilor minoritari, care detineau in jur de 4,5% din actiunile bancii.

In primavara lui 2016, dupa finalizarea tranzactiei cu Tiriac, minoritarii au primit si ei o oferta din partea Unicredit, dar la jumatate de pret fata de valoarea actiunilor platite lui Tiriac.

Asa se face ca doar jumatate dintre ationarii minoritari ai bancii au acceptat oferta, in prezent acestia mai avand in jur de 2% din actiunile Unicredit.

“Aveţi dreptul de a vă exercita dreptul de preferinţă pentru subscrierea de noi acţiuni proporţional cu acţiunile deţinute la capitalul social al Băncii, (respectiv pentru 4,97838779 acţiuni vechi deţinute veţi putea subscrie o acţiune nou emisă) la un preţ de subscriere de 85,23 RON/acţiune, din care 9,30 RON reprezintă valoare nominală și 75,93 RON reprezintă prima de emisiune”, se arata intr-un anunt al Unicredit.

“Cererea prin care solicitaţi exercitarea dreptului de subscriere, completată cu numărul de acţiuni noi pe care doriţi să le subscrieţi, în limita numărului maxim pentru care aveţi dreptul de subscriere conform celor de mai sus, însoţită de documentul de identificare (carte de identitate/pașaport/procură notarială), se va depune în orice sucursală/agenţie a Băncii, în intervalul obișnuit de lucru, de luni până vineri intre orele 9-17.

După confirmarea de către Bancă a cererii dumneavoastră de subscriere, veţi putea achita valoarea noilor acţiuni în contul nr. IBAN RO28 BACX 0000 0093 5667 0253 deschis la UniCredit Bank S.A.. Confirmarea privind validitatea subscrierii se va realiza de către Bancă în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea cererii dumneavoastră de subscriere, prin mijloacele de comunicare utilizate în mod normal în relaţia cu Banca (i.e. telefon, fax, comunicare electronică, poștă)”, se mai arata in anuntul Unicredit.

Vezi aici anuntul Unicredit

Taguri: UniCredit Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilUnicredit le-a luat clientilor de doua ori rata la credite

Unicredit le-a luat clientilor cu credite de consum de doua ori rata lunara, din cauza unei erori la optiunea direct debit din sistemul informatic al bancii. Problema a fost sesizata ieri de clienti, care s-au plans ca banca nu i-a anuntat in timp util despre aparitia acestei erori: detalii

CEC Bank a primit 500 de cereri de credite pentru studii prin programul Investeste in tine

In doar doua saptamani de la demararea Programului INVESTESTE IN TINE, CEC Bank a primit prin unitatile sale teritoriale peste 500 de solicitari de finantare din partea potentialilor clienti, numarul acestora fiind in continua crestere, anunta banca intr-un comunicat, in care mai detalii

Patria Bank deschide conturi bancare pentru ONG-uri

Patria Bank anunţă lansarea unui produs menit să sprijine activitatea organizaţiilor neguvernamentale din România: contul PatriaONG, ce oferă facilităţi avantajoase în piaţa bancară, conform unui comunicat al bancii, in care se mai arata urmatoarele: ONG-urile care detalii

Companii si tehnologii in slujba oamenilor

Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) a participat în calitate de speaker la sesiunile conferinței Dezbatere Smart City Alba Iulia din 8-9 octombrie 2018, alături de partenerul său tradițional Microsoft România. În cadrul evenimentului, reprezentanții primăriilor, ai detalii

Ultimele Comentarii

 • Banca pentru locuinte

  Va rog frumos sa ma informati- Ce se intampla cu prima de la stat la Banca pt locuinte-BCR,deoarece ... detalii

 • asigurari

  Au dreptate sigur sint pățit În 2007 au venit în firma la care lucram cu pensiile private au ... detalii

 • asigurari

  Au dreptate sigur sint pățit În 2007 au venit în firma la care lucram cu pensiile private au ... detalii

 • cine are carte?

  Draga Ovidiu, trecand peste jignirile obisnuite, iti salut indarjirea cu care iti aperi "credinta". ... detalii

 • Cumpar bani romanesti iesiti din uz

  Vumpar bani vechi. Daca aveti bani vechi iesiti din uz si nu stiti ce sa faceti cu ei, va pot scapa ... detalii