TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Acces la contul BCR de pe telefonul mobil in maxima siguranta: cu amprenta digitala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-09 13:59

Probabil ca cea mai sigura metoda de acces la contul bancar de pe telefonul mobil tip smartphone este in acest moment prin amprenta digitala, o functie (Touch ID) disponibila pe ultimele versiuni iPhone 5s, iPhone 6 si 6 Plus, precum si pe tabletele iPad Air2 si iPad mini 3.

BCR este prima banca romaneasca ce ofera clientilor care au astfel de telefoane posibilitatea de autentificare in aplicatia de mobile banking Touch 24 Banking, prin scanarea amprentei digitale. Pentru aceasta este insa nevoie si de o aplicatie suplimentara, eToken BCR, care furnizeaza un cod unic de securitate.

Apple a introdus tehnologia Touch ID in septembrie 2014, odata cu lansarea in SUA a aplicatiei de plati Apple Pay, astfel incat detinatorii de telefoane iPhone de ultima generatie pot face plati in magazine la fel de sigur, cu ajutorul respectivei tehnologii, adica fara PIN-uri, SMS-uri sau token-uri, ci cu amprenta propriului deget, ce nu poate fi falsificata si folosita de nimeni.

BCR are trei modalitati uzuale de autentificare in aplicatia de mobile banking sau la serviciul de mobile si internet banking, in afara de cea prin amprenta digitala:

1. Cu parola statica (schimbata automat la fiecare 90 de zile, dar care permite accesul la o serie limitat a de operatiuni:

- Vizualizare informaţii personalizate despre conturile tale (conturi curente, depozite, credite, fonduri de investiţii; ordine de plată, mesaje, generare extrase de cont)
- Plată către conturi proprii
- Plăţi facturi prin şablone furnizori
- Plăţi prin şabloane furnizori de tipul: rambursări card credit, BCR Pensii, Erste Asset Management
- Schimb valutar
- Constituire/lichidare depozite
- Direct Debit
- Standing order doar intre conturile proprii
- Actualizare date personale
- Atasare card debit
- Deschidere cont curent
- Anulare plati programate

2. Cu token, care ofera un cod unic de securitate, asadar o metoda de autentificare mai sigura, prin intermediul careia se pot efectua urmatoarele operatiuni suplimentare fata de cele prin parola statica:

- Plăţi intra/interbancare către terţi în lei şi valută
- Plăţi internaţionale
- Standing order intre orice conturi, nu doar cele proprii
- Salvare sabloane personale

3. Cu eToken, care este o aplicatie pentru smartphone-uri (iOS, Android si Windows Phone), ce se activeaza intr-o unitate BCR, dupa care se descarca din App Store, Google Play sau Windows Phone Store.

Cu codul de securitate furnizat de aceasta aplicatie se pot efectua aceleasi operatiuni ca cele posibile cu codul de la token. In plus, plata facturilor se pot face mai simplu, prin scandarea codurilor de bare QR.

Recent BCR a simplificat accesul la aplicatia de mobile banking cu codul unic de logare furnizat de eToken, prin integrarea acestuia in aplicatia Touch 24 Banking, astfel incat clientii bancii nu mai trebuie sa copieze codul din aplicatia eToken in aplicatia de mobile banking.

O alta simplificare introdusa in noua versiune de mobile banking este plata cardurilor de credit fara cod unic de securitate.

Din Google Play, aplicatia Touch 24 banking BCR a fost instalata pana acum de peste 50.000 de ori.

Comentarii

Adriana
Ajutor
Buna! Mi-am adăugat la un telefon cardul, pentru a cumpăra ceva de pe internet. Problema este ca nu pot șterge contul...de ce ????? Ajutor. Nu este telefonul meu acela.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii