BANCI | Stirea Zilei

A reaparut creditul doar cu buletinul, in mall-uri si supermarketuri, cu 86% DAE. Este oferit de Credius, un IFN al fondului american NCH, condus de Siminel Andrei, care controleaza si Libra Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-25 08:32

De circa o luna, in Cora Alexandrei si Lujerului, in Mall Liberty si Complex Tamilia din Bucuresti au aparut mici standuri verzi (vezi foto) pe care scrie „Mii de credite fara adeverinta de venit, in 60 de minute!”. Creditele se obtin doar pe baza unui act de identitate si prin completarea unei cereri de credit, in care solicitantul trebuie sa completeze o serie de informatii privind situatia sa materiala, daca detine casa, masina sau daca este angajat si datele firmei la care lucreaza.

"Este interesata lumea de credite? Ati dat vreun credit pana acum?" am intrebat-o pe fata de dupa standul postat la iesirea de la casele de marcat din Cora, adica intr-un loc cu trafic intens.

"Sigur, de o luna de cand suntem aici, am acordat destule credite, exista interes", a raspuns ea, in timp ce calcula ratele pe care ar urma sa le plateasca o familie curioasa de noua modalitate de creditare.

Creditele doar cu buletinul, foarte populare in perioada de euforie economica din 2007-2008, mai ales in magazinele electrocasnice, au disparut dupa izbucnirea crizei, cand s-a descoperit ca multe astfel de credite nu au mai putut fi rambursate iar o mare parte au fost obtinute in mod fraudulos, cu intentia de a nu mai fi inapoiate niciodata.

Dar spre deosebire de vechile credite doar cu buletinul, ce se acordau in parteneriat cu diverse magazine pentru achizitia de electro-casnice, noul model al creditelor doar cu buletinul este diferit, banii imprumutati putand fi folositi cu orice scop.

Credite de pana la 3.500 de lei, fara garant, pe 10, 20 sau 30 de luni, cu DAE de 86%

Este vorba de credite pe termen scurt, de 10, 20 sau 30 de luni, cu valori de maxim 10.000 de lei. Pentru sume mai mari de 3.500 de lei, se solicita un garant, adica fideiusor, in jargonul financiar.

In ceea ce priveste costul creditelor oferite de Credius, indicatorul care arata costul total al unui imprumut (Dobanda Anuala Efectiva – DAE), care include dobanzile si comisioanele, ajunge la 86,7%, in cazul creditelor doar cu buletinul, conform exemplului din fluturasele promotionale.

Iata exemplul oferit de Credius: pentru un credit de 1.000 de lei, pe o perioada de 10 luni, rata lunara fixa este de 130 de lei. Dobanda este 19% pe an, la care se adauga un comision lunar de administrare a creditului de 3,6%, astfel ca DAE este 86,7%. La final, clientul va rambursa in total suma de 1306 lei.

In cazul unui credit de 3.000 de lei, rata lunara este de 392 pe 10 luni, 244 lei pe 20 de luni si 199 lei pe 30 de luni.

Se acorda si credite pe baza adeverintei de venit sau talonului de pensie, caz in care dobanda este mult mai mica, de 9% si comision de administrare tot de 3,6%, astfel ca DAE ese de 69% la un credit de 1.000 de lei pe 10 luni, suma totala de rambursat fiind 1254 lei.

Ratele se pot rambursa la o sucursala Libra Bank, la doua unitati CEC Bank si o sucursala Piraeus Bank, fara comision, prin transfer bancar sau la automatele de plati Qiwi.

Solicitantii sunt verificati la Biroul de Credit

Solicitantii de credit sunt verificati la Biroul de Credit inainte de a primi un credit, pentru ca firma de credite sa vada daca potentialul client mai are credite, care este rata lunara pe care o plateste sau daca nu cumva are si restante la credite, caz in care va fi destul de dificil pentru acesta sa mai ramburseze un nou credit.

De asemenea, solicitantul trebuie sa completeze si date privind veniturile lunare reale care pot fi verificate de firma de credite, precum si date privind alte obligatii de plata lunare, precum ratele la alte credite la banci, carduri, CAR, intretinere, utilitati etc.

„Declar pe propria raspundere ca veniturile obtinute sunt suficiente in vederea rambursarii creditului solicitat si ca m-am consultat cu sotul/sotia cu privire la creditul solicitat”, scrie in cererea de credit.

Trebuie completate, de asemenea, si datele unei persoane de contact, pe care firma de credite o poate contacta pentru a verifica datele furnizate de solicitantul de credit incluzand restantele la rambursarea creditului.

Test cu privire la maniera de abordare a creditelor

In cererea de credit exista si un „test cu privire la maniera de abordare a creditelor”, cu urmatoarele intrebari si variante de raspuns:

1. Persoana divortata x are salariu 2500 RON si un credit cu rata lunara de 1000 RON. Ea doreste sa mai obtina un credit cu rata lunara de 1200 RON. Este rational ca persoana x sa aplice pentru al doilea credit?
2. In care din urmatoarele doua cazuri are sens sa soliciti un credit? Cand doresti sa achizitionezi un bun de gospodarie pentru care trebuie sa faci economii multi ani sau Cand doresti sa fii remarcat prin noua achizitie?
3. In care din urmatoarele doua situatii ratele lunare sunt mai mici? Cand durata creditului este 10 luni sau Cand durata creditului este 20 luni?

IFN-ul Credius face parte din fondul american de investitii New Century Holdings (NCH), prezent in Romania din 1994, afacerile din Romania fiind conduse de Siminel Andrei, presedintele NCH Advisors, firma care administreaza fondul Broadhurst.

NCH este un investitor importat la Bursa de Valori Bucuresti si detine pachete majoritare de actiuni la Libra Bank, Vel Pitar si Netbridge, in domeniul online.

Comentarii

gigi
aaaa
nu are treaba Siminel ci omologul sau din Rep. Moldova sunt moldoveni, legat de Biroul de Credit e doar un zvon, nu se fac verificari

baciu
Creditul IFN
eu chiar nu va cred in legatura cu creditul asta demonstratimi ca imi acordati credit cu buletinul cum ati spus 0758904655

Daniela
credit
Buna as dori si eu un credit doar cu buletinu ma poate ajuta careva.Astept raspuns d.day56.Va multumesc

Geo
credit
Nu prea cred ca se poate credit doar cu buletinul. Nu-ti sau la banca asa usor credit dupa ce le duci un teanc de hartii, dar doar cu buletinul? Cred ca e vrajeala. Cine poate sa-mi demonstreze ca ma insel, si ma risc la un credit din asta cu toata dobanda lor. Raspuns pe mail.

florin
:)
doresc si eu un credit.va rog,contactatima.multumesc

Ciprian
credit
Am incercat sa fac de doua ori imprumt la ei si mia respins cererea dupa ce ma suna si ma intreaba fel si fel de chestii..au sunat si la munca si dupa 2 zile de asteptare imi trimit msj cu : cererea a fost respinsa:)) o vrajeala ieftina!!!

andreea
buna
Oameni buni sunt una din prostii care au luat credit de la IFN-ul asta. E O MARE TEAPA!!!!!! Sunt niste jepcari cu acte !!! Mi-au dat 3.900 de lei cu DAE de 122% , ceea ce inseamna ca trebuie sa le dau inapoi 16.500 lei. Depinde viata voastra de banii pe care ii puteti lua de la astia? Va spun eu ca NU!!! Sunt hartuita zilnic cu mesaje , apeluri , deplasari la domiciliu si la servici. Primesc plicuri lipide de usa casei de la ei , nu le lasa in cutia postala. Angajatii lor sunt de cea mai joasa speta , pentru ca sunt platiti la procent si de plata ratelor depinde salariul lor asa ca veti fi sunati si amenintati la telefon de ei. Va dau si nume daca e nevoie : Nustiu daca poate fi numita" DOAMNA " Simona Scarlatescu care m-a sunat zile intregi la munca si imi striga in telefon " BANIIIIII!!!!! Da-ne baniii ca faci spaga zilnic!!!!" . Am inregistrat-o pe aceasta "DOAMNA" si nu va ramane asa. Creditul vi-l acorda cu buletinul si o adeverinta de venit !!! Ma mir cum de mai resping si cereri ca sunt foarte disperati. Inainte sa imi acorde creditul ma sunau sa ma intrebe la ce ORA vin sa aduc actele ! Vi se pare normal tot ce v-am scris????? NU FACETI CREDIT LA IFN-URI NICIODATA.

MIHAELA
Credit
Vreau si eu un credit dar am fost in birou de credit ma poate ajuta cineva?

Loredana
Credit
As vrea si eu sa fac un credit doar cu buletinul daca se poate.

bardita daniela andreea
imprumut rapid
As dori sa fac un imprumut

Tanța
Capcana
Nu v- as sfatui sa luati niciodata credite de aici. Mare grija! Am primit in mana 2100 lei si trebuia sa rambursez 8870... Foarte mult!!! Am rambursat toata suma dupa nici 10 luni de la incheierea contractului ( trebuia in 48 luni) si am platit 4000 lei,nu am avut nicio intarziere la plata. Nu stiti in ce va bagati,nu as mai lua in veci! Fiti atenti ,oameni buni!

Muresan maria adriana
Vreau un credit
Buna ași dori un credit

Vasile Coman
Credit
Daca aveti nevoie de ajutor pentru obtinerea unui imprumut, trimiteti-mi un e-mail la: vasile.coman@bancherul.ro. Vasile Coman jurnalist Bancherul.ro 0723292899 vasile.coman@bancherul.ro

Dinca ioana
Vreau credit
CreditAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR avertizeaza ca riscurile si incertitudinile cresc substantial, din cauza taxelor impuse de Guvern; primele efecte se vad deja, prin cresterea cursului valutar si scaderea bursei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) avertizeaza ca risurile si incertitudinile pe termen mediu cresc substantial pe termen mediu, din cauza recentelor masuri fiscale si bugetare adoptate prin OUG 114/2018, intrate in vigoare din acest an, care prevad introducerea unor taxe substantiale pe activele detalii

BNR a facut cumparaturi in piata banilor, pentru a impiedica ieftinirea exagerata a ROBOR

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost astazi in piata banilor pentru a-si umple sacul cu bani: le-a luat bancilor aproape 13 miliarde lei, printr-o operatiune de atragere de depozite, determinandu-le sa majoreze indicele de dobanda ROBOR la termen de o zi cu aproape un punct, de la 1,75% la detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Este o intrebare pe care o primim frecvent, la care raspundem printr-o analiza a dobanzilor pentru depozitele la termen si a costurilor cu comisioanele din oferta celor mai mari sase banci romanesti: Banca Transilvania (BT), BCR, BRD, CEC Bank, Raiffeisen si Unicredit. Cele mai mari detalii

Economistii majoreaza prognoza de curs valutar la 4,8 lei pentru un euro, din cauza taxei bancare

Economistii bancilor au modificat prognoza de curs valutar in mod semnificativ, de la 4,7 la 4,8 lei pentru un euro la finalul anului, considerand ca leul se va deprecia mai mult, din cauza taxei pe banci legata de ROBOR, care va afecta politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei detalii