BANCI | Profil

2007, cel mai bun an din istoria Citibank in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-21 16:01

Citibank România a obtinut anul trecut un profit net de 85 milioane lei (25,5 milioane euro), în crestere cu 45% fatã de anul precedent, sustinut de cresterea volumului de operatiuni cu clientii si de majorarea veniturilor din tranzactiile de trezorerie, aratã un comunicat emis miercuri de bancã. (Vezi prezentarea rezultatelor in documentul atasat)

Veniturile brute s-au mãrit anul trecut cu 40%, ajungând la 2,038 miliarde lei, în timp ce profitul net din operatiunile financiare a fost de 55 milioane lei, în crestere cu 95% fatã de 2006. Veniturile nete din dobânzi si comisioane a crescut anul trecut cu 54% fatã de 2006, la 210 milioane lei.

"2007 a fost cel mai bun an din istoria Citibank în România. Aceste rezultate financiare reconfirmã dezvoltarea constantã a bãncii pe piata româneascã si strategia noastrã de a ne concentra în primul rând pe client si nevoile financiare ale acestuia", a declarat directorul pentru România al Citi, Shahmir Khaliq.

"Estimãm în continuare un mare potential de crestere atât pe segmentul corporate, cât si pe cel al serviciilor dedicate persoanelor fizice, atât prin dezvoltarea retelei, cât si prin lansarea de noi produse", a adãugat Khaliq.

Activele totale Citibank România au ajuns la sfârsitul lui 2007 la 4,145 miliarde lei (1,15 miliarde euro), în crestere cu 71% fatã de finalul anului 2006, pe fondul cresterii volumului creditelor, atât pe segmentul populatiei, cât si pe cel de companii.

Portofoliul de credite a înregistrat în 2007 o crestere de 57% comparativ cu 2006, la 1,653 miliarde lei (456,6 milioane euro), echivalent cu 42% din totalul activelor.

Portofoliul de credite al CitiFinancial, divizia Citibank specializatã în finantarea persoanelor fizice, a atins la sfârsitul anului 2007 un nivel de 520 milioane lei, cu 133% mai mare decât în decembrie 2006.

Valoarea portofoliului de credite pentru companii a fost de 903 milioane lei, cu aproximativ 20% mai mare decât în 2006.

Portofoliul de credite pentru întreprinderile mici si mijlocii (IMM) a ajuns la finalul anului trecut la 256 milioane lei, în urcare cu circa 127% fatã de anul precedent.

Creantele asupra institutiilor de credit erau la finalul anului trecut de 1,1 miliarde lei, în crestere de peste trei ori (cu 235%) fatã de decembrie 2006.

"La aceastã evolutie a contribuit semnificativ mãrirea rezervei minime obligatorii stabilite de Banca Nationalã a României (BNR), ca o consecintã a majorãrii substantiale a depozitelor si a altor surse atrase de la clientelã", se mentioneazã în comunicatul bãncii.

Valoarea depozitelor si conturilor curente ale clientilor Citibank România s-a majorat constant pe parcursul ultimului an si a ajuns la finalul lui 2007 la 3 miliarde lei, în crestere de 84% fatã de 2006.

Totalul datoriilor cãtre clienti a ajuns la finalul anului trecut la 3,741 miliarde lei, reprezentând 90% din pasive.

Fondurile proprii au crescut cu 26%, ajungând la 404 milioane lei.

Rentabilitatea activelor (ROA) s-a îmbunãtãtit anul trecut, ajungând la 2,44%, fatã de 2,29% în 2006, în timp ce rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a crescut la 23,18% de la 19,19% în anul precedent.

Nivelul provizioanelor nete a crescut de asemenea, "datoritã lãrgirii semnificative a portofoliului de clienti pe parcursul anului trecut". Astfel, rata calculatã drept provizioane nete în totalul portofoliului de credite a fost de 1,91%, fatã de 0,77% în 2006.

La sfârsitul anului trecut, Citibank România avea 618 angajati si îsi desfãsura activitatea prin 47 de unitãti, dintre care opt sucursale de corporate banking si 39 de agentii CitiFinancial.

Produsele de creditare pentru persoane fizice oferite prin intermediul diviziei CitiFinancial au fost puse la dispozitia clientilor si prin intermediul a 50 de centre de vânzãri directe. La finalul anului trecut, banca avea 97.040 clienti, dintre care 95.510 persoane fizice, 667 IMM-uri si 863 clienti companii mari, aproape dublul numãrului de clienti din anul precent.

Grupul financiar Citi este prezent din 1996 în România prin Citibank Romania SA si furnizeazã produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Citibank Romania detine în prezent opt sucursale destinate în principal clientilor persoane juridice si 39 de agentii CitiFinancial, prin care furnizeazã credite persoanelor fizice. CitiFinancial dispune si de 668 de agenti de vânzãri directe, din 50 de centre situate în întreaga tarã.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii