BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la conturile pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-10-29 23:28

Comisioanele standard percepute de banci pentru incasarile si platile online in lei si valuta efectuate de firme variaza destul de mult, intre 56 si 186 de lei, conform unui calcul comparativ a unui numar de sapte tipuri de comisioane aferente unui cont curent pentru persoanele juridice:

1. Administrarea contului curent
2. Plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) online in lei
3. Plati interbancare (intre conturile a doua banci) online in lei
4. Plati intrabancare online in valuta (euro)
5. Plati interbancare online in valuta (euro)
6. Incasari intrabancare in lei
7. Incasari interbancare in lei

Trebuie precizat ca acest clasament a fost realizat pe baza comisioanelor aferente unui cont curent standard pentru persoanele juridice, nu pe cele aferente diverselor pachete de cont din ofertele bancilor.

Pentru administrarea lunara a unui cont curent, comisioanele pleaca de la 0 la ING si ajung la 24 de lei la BRD. Alte banci cu comisioane mici (5 lei lunar) de administrare a contului sunt Banca Transilvania si Libra Bank.

Comisioanele la platile intrabancare in lei variaza intre 0 si 4,55 lei, in functie de valoarea platii, iar la platile intrabancare in valuta, tariful este 0 la majoritatea bancilor.

In cazul platilor interbancare in lei, comisioanele variaza in functie de valoarea transferului: pentru sumele mici, comisioanele sunt intre 2 si 5 lei, iar pentru sume mari ajung la 18 lei.

La platile in euro, comisioanele sunt mult mai mari, de cel putin 10 euro sau chiar 25 de euro, reprezentand 0,1% - 0,15% din suma transferata.

Suma celor sapte comisioane variaza destul de mult de la o banca la alta: de la 56 de lei la ING, care are cele mai mici comisioane, pana la 186 de lei la BCR.

Comentarii

cosming
mda
Concluzia: bancile austriece BCR si REIFEISSEN taxeaza mai mult de cat in Austria si tinand cont ca ING nu mai face tranzactii cu cash la ghisee iar Libra si OTP is prea mici, recomandarea pentru firme e sa faca business cu CEC, BT.

Nume
Subiect
La ING administrarea contului e gratuită doar dacă efectuezi minimum 10 plăți/lună, altfel e 25 lei.

Claudiu
Comision administrare cont ING
Comisionul de administrare cont curent la ING este de 25 de lei / luna, nu 0, ca in tabelul dvs.

Mihai
Comision ING
Trebuie si ei sa fie sponsorizati de cineva :) Confirm comision administrare ING 25 lei/luna



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii