BURSA | Noutati BVB

Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-07-06 16:15

Obligațiunile subordonate ale Băncii Transilvania au intrat astăzi la tranzacționare, la Bursa de Valori Bucureşti, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele:

Emisiunea este în valoare totală de 285 de milioane de euro.

„Banca Transilvania a lansat această emisiune pentru finanțarea creşterii portofoliului de credite pe termen mediu şi lung, precum şi pentru a eficientiza structura capitalului, oferind acționarilor randamente crescute” - declară Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

„Asistăm la două premiere ale aceluiași emitent pentru piața de capital din România. În primul rând, vorbim de prima emisiune de obligațiuni emisă de Banca Transilvania la Bursa de Valori București. Cea de-a doua premieră se referă la faptul că obligațiunile băncii sunt primele de la BVB care au dobândă variabilă în euro. În plus, Banca Transilvania s-a remarcat până acum pe piața locală ca fiind cel mai tranzacționat emitent și se află în top 3 cele mai mari companii în funcție de capitalizare” – afirmă Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

Obligațiunile sunt de tipul Fondurilor Proprii de Nivel 2, negarantate, subordonate, denominate în euro şi au o dobândă anuală egală cu EURIBOR6M +3,75%.

Simbolul obligațiunilor subordonate este TLV28E, iar titlurile au scadența în anul 2028.

Banca Transilvania pe piața de capital:

 BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti; banca are peste 20 de ani de experiență ca şi companie listată la BVB.

 Peste 28.000 de acționari ai Băncii Transilvania sunt români persoane fizice. Aproape 55% din capitalul BT este românesc, iar capitalizarea bursieră este de peste 10 miliarde lei.

 Banca a obținut 9,5 puncte din 10 la evaluarea Bursei de Valori Bucureşti privind comunicarea cu investitorii a companiilor listate (2017);

 Banca Transilvania a primit din partea BVB premiile Cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală în 2017, respectiv Cea mai bună strategie de comunicare şi relații cu investitorii a unei companii listate în 2017 (Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018);

 Grupul Financiar Banca Transilvania se implică, alături de Bursa de Valori Bucureşti, în proiecte de educație financiară, precum Fluent în finanțe – platformă online universală pentru investitori şi Made in Romania – competiție dedicată identificării, promovării şi susținerii prin mentorat a companiilor româneşti.

 Banca Transilvania este cel mai longeviv emitent din componența indicelui BET - referința pieței de capital din România.

Intermediarul ofertei privind obligațiunile subordonate a fost BT Capital Partners, divizia de investment banking & capital markets a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv în România al Oaklins. Consultanța juridică a fost asigurată de Casa de avocatură PeliFilip, iar serviciile de auditare, de PwC.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BVB



Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB

Lăptăria cu Caimac a debutat pe piața AeRO în urma celui mai mare și rapid plasament privat de acțiuni pe această piață. Adrian Cocan, managerul de proiect al producătorului autohton de produse lactate premium a sunat în această dimineață clopoțelul la Bursa de Valori detalii

Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018

Banca Transilvania (BT) a anuntat convocarea Adunarilor Generale a Actionarilor (AGA), ordinare si extraordinare, in data de 24 aprilie 2019, in cadrul carora se vor propune pentru aprobare repartizarea profitului net realizat in suma de 1.219.390.604 lei, astfel: alocarea sumei de 196.188.315 detalii

Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti

Obligațiunile subordonate ale Băncii Transilvania au intrat astăzi la tranzacționare, la Bursa de Valori Bucureşti, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele: Emisiunea este în valoare totală de 285 de milioane de euro. „Banca detalii

Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO

Obligațiunile emise de compania Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piața AeRO în data de 14 iunie 2016. Aceasta este a patra emisiune de obligațiuni corporative listate pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București, anunta BVB intr-un comunicat in care mai detalii

 



 

Ultimele Comentarii